Bezlepkové knedličky
Bezlepkové knedličky

Bezlepkové žemľové knedličky

novalim - fotkanovalim, 17. februára 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové žemľové knedličky
Foto: novalim

Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové žemľové knedlíky, tradičné a veľmi obľúbené české jedlo. Ideálne Zobraziť celý popisAj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové žemľové knedlíky, tradičné a veľmi obľúbené české jedlo. Ideálne ako príloha ku kyslej dusenej kapuste a údenému mäsu. A navyše, na tento recept vieme veľmi dobre zúžitkovať staršie bezlepkové pečivo – ideálne toastový chlebík.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 ml
50 g
1/2 ČL
2 PL
2 ks
1 ks
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Toastový chlieb Novalim TOASTY nakrájame na malé kocky, v rúre na 180 stupňoch ich asi 8 minút opekáme do zlatista a do chrumkava. Polejem ich mliekom, pridáme ostatné suroviny a rukami premiešame a rozmačkáme do celistvej hmoty.

  2. 2

    Vytvarujeme guľky a tie varíme v osolenej vode asi 15 minút (dĺžka varenia závisí od veľkosti guličiek, odporúčame jednu guľku po 15 minútach vybrať z vody, rozkrojiť a zistiť, či je uvarená aj vo vnútri).

  3. 3

    Podávame s údeným mäsom a kyslou kapustou, ktoré môžeme dať do zapekacej misy, podliať vodou z vareného údeného mäsa, pridať na prúžky nakrájanú cibuľu a piecť v rúre na 200 stupňoch asi pol hodinu.

Diskusia k receptu

maicom
Ktorý výrobca predáva u nás mleté čierne korenie a mletý muškátový orech bez pridania múky, čiže bez lepku. Ešte sa mi nepodarilo objaviť.