Bezlepkové tiramisu

katarinka123 - fotkakatarinka123, 9. júla 2015

chutné maškrtenie pre bezlepkáčov:)

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

2 ks
40 g
55 g
135 g
500 g
250 ml
8 PL
4 PL
 trošku




Postup

  1. 1

    domáce piškóty: (potrebujeme: vajicka, cukor,muku) Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a potom k nim po častiach prišľaháme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a do zmesi pridáme múku (nezľakneme sa toho, že nám vznikne skoro „mrvenica“). Nakoniec k múčnej zmesi pridáme sneh z bielkov a premiešame do hladkej zmesi. cesto naplníme do cuk. sáčka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame piškóty (ale pozor, trochu sa roztečú ). Pokiaľ nemáme cuk.sáčok, použijeme lyžicu. Pečieme na 175°C a asi 15 minút

  2. 2

    plnka: Šľahačku vyšľahať a dať odležať do chladničky, mascarpone vyšľahať s cukrom a vaječným likérom a varechou primiešať vyšľahanú šľahačku Na dno zapekacej misy dáme piškóty, ktoré namáčame v rume a espresse, na piškóty plnku a opakovať to 3 krát a na vrch posypať kakaom

Diskusia k receptu

evanaaa
Fíha, to si sama robíš aj piškóty? Ale ak si ich narobíš aj do zásoby, prečo nie? Takto to máš 100% svoje, domáce.
katarinka123
ano ano sama si robim....tieto su ozaj chutne take makkucke nakolko tie nase kupovane bezlepkove chutia skor ako osladena kukurica:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia