Bezlepkové šišky

Bezlepkové šišky bez kysnutia

Autor receptu: novalim

Ak máte chuť na bezlepkové šišky, ale nemáte čas čakať, kým riadne vykysnú, potom vám tento recept príde veľmi vhod. Šišky bez kysnutia, ktoré vám predstavujeme, sú rovnako krásne nadýchané a mäkké, ako keby kysli. Chcete vedieť, vďaka čomu? Prečítajte si náš recept a vyskúšajte tieto bezlepkové dobroty.

25
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Naprv premiešame v miske všetky suché prísady, pridáme žĺtky, nastrúhanú kôru z citróna, acidofilné mlieko a mäkké maslo a pomocou mixéra hnetačom vymiesime cesto.
  2. Cesto bude stále trochu lepkavé, ale to nevadí, preklopíme ho na pracovnú dosku, ktorú sme posypali bezlepkovou múkou a zľahka ho ručne premiesime.
  3. Ak treba, posypeme si cesto ešte trochou múky, ale len toľko, aby sa nám nelepilo na valček. Valčekom ho rozvaľkáme asi na hrúbku 7-10 mm, vykrajujeme kolieska a tie smažíme.
  4. Šišky smažíme v hlbšom hrnci v oleji alebo masti, ktorú rozohrejeme na max. 170 stupňov. Šišky nakladieme do oleja, hrniec prikryjeme pokrievkou a opekáme asi minútu a niečo (menšie šišky kratšie, väčšie dlhšie). Potom odložíme pokrievku, šišky otočíme a opekáme z druhej strany do zlatohneda.
  5. Podávame ešte teplé, posypané práškovým cukrom alebo s džemom.