Focaccia
Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta
Autor receptu: novalim
Pripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini verzií s olivami a feta syrom. Výborne sa hodia ako príloha k rajčinovej polievke alebo len tak, k vínku.
Postup
- Do 200 ml teplého mlieka alebo teplej vody rozdrobte 1 kocku droždia, zmiešajte s 1 PL kryštálového cukru a nechajte nakysnúť.
- Do Promox Alfa zmesi pridáme 1 ČL soli, 5 PL olivového oleja zmiešame s kváskom a 100 ml mlieka alebo vody. Cesto miesime asi 10 minút, necháme vykysnúť.
- Potom ho na pracovnej doske posypanej kukuričnou múkou vyformujeme do bochníčkov a necháme ich na plechu s papierom na pečenie podkysnúť.
- Potrieme ich olivovým olejom, posypeme olivami, feta syrom a kryštálovou soľou a pečieme na 200 °C asi 30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené.