Bezlepkové medovníky

jajkar - bez fotkyjajkar, 11. decembra 2013
Bezlepkové medovníky
Foto: jajkar

Doma sme sa rozhodli zmeniť stravovacie návyky a prvým krokom bolo vynechanie lepok. Tak som tento rok vyskúšala upiecť bezlepkové medovníčky.

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
125 g
125 ml
1,5 PL
štipka
2 ks
0,5 bal.
1 ČL
100 ml
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Na panvici si roztopte maslo. Do tekutého masla primiešajte med. Nechajte trochu vychladnúť (kvôli vajciam).

  2. 2

    Zmiešajte 2 šálky pohánkovej múky, stéviu, perníkové korenie a sódu bikarbónu.

  3. 3

    Do suchej zmesy nalejte maslo s medom.

  4. 4

    Pridajte 2 vajcia trochu mlieka. Všetko spolu zmiešajte. Ja používam kuchynský robot. Podľa potreby prilievajte mlieko alebo dosypte múku.

  5. 5

    Keď je cesto dostatočne vypracované, dajte ho do fólie alebo sáčku a vložte do chladničky. Ja som ho tam nechala cez noc.

  6. 6

    Vytiahnite cesto z chladničky, nechajte ho otepliť. Vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm a povykrajujte ľubovoľné tvary.

  7. 7

    Pečte v rúre na 180° 8-12 minút.

Diskusia k receptu

sonulienka
Práve dnes som odpekala bezlepkové perníčky. Za chvíľku ich príde vnučka zdobiť.
Máš ich pekné.
elesta
Pekný deň, chcela som sa opýtať, či sú tie medovníčky mäkké aj po pár dňoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia