Plnené sušienky

Bezlepkové mačacie jazýčky, ktoré potešia nejeden maškrtný jazýček

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Túto pochúťku si nemusíte pripraviť iba počas Vianoc, ako naznačuje fotka. Tento dezert je vhodný vždy a za každých okolností, no najmä vtedy, keď čakáte návštevu, kde budú aj deti.

55
porcií
90 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V kuchynskom robote vymiešame suroviny na cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  2. Cesto rozdelíme na 2 časti na pomúčenej pracovnej doske. Vyvaľkáme pláty s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme jazýčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 8 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Čokoládu a rastlinný tuk roztopíme nad parou. Polovicu jazýčkov namáčame do čokolády z oboch koncov a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.
  4. Čokoládovo - orieškový krém a maslo izbovej teploty vyšľaháme do jemného krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na spodnú časť jazýčkov bez polevy. Prikryjeme jazýčkami s koncami namočenými v poleve a necháme stuhnúť.