Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom

sandra - fotkasandra, 25. júla 2012
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Foto: sandra
2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
1 ks, priemer cca 15 cm
1 konzerva malá
1 ks malá
1/2 KL
1/2 KL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s patizónom. Ja ich varím v osolenej vode s pár kvapkami oleja.

  2. 2

    Očistíme si patizón a nakrájame ho na kocky. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme drvený cesnak v soli. Prihodíme kocky patizónu, opražíme na silnejšom plameni. Pridáme rascu a soľ (so soľou opatrne, radšej na konci dosoliť celý pokrm), premiešame. Potom plameň stíšime a necháme chvíľu dusiť. Keď sa uvaria cestoviny, pridáme trochu vody z nich k patizónu (asi 1 dcl). Keď je patizón udusený (mal by zostať trochu chrumkavý), pridáme citrónovú šťavu, dva prelisované strúčiky cesnaku, a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a dáme dolu z plameňa.

  3. 3

    Patizón pridáme k cestovinám a premiešame. Tuniaka z konzervy vidličkou oddelíme na menšie kúsky a pridáme k cestovinám. Všetko spolu premiešame a ešte teplé podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia