Krupicové guľky bez lepku
Bezlepkové krupicové guľky
Autor receptu: novalim
Najmä v lete sú populárne sladké múčne jedlá. Sú rýchlo hotové, zasýtia a dobre chutia. Ak máte doma čerstvé ovocie (napríklad ako v
našom prípade čučoriedky), môžete sa do toho pustiť. Chutia výborne aj so slivkami.
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozohrejeme mlieko s citrónovou kôrou, primiešame bezlepkovú krupicu Novalim a za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť, a potom zapracujeme vajce.
- Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré plníme čučoriedkami. Cesto je dosť lepivé, takže si ruky poprášime trochou krupice.
- Vložíme ich do vriacej, trošku osolenej vody a varíme na miernom ohni približne 5- 10 minút, kým nevyplávajú na povrch. Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať.
- Posýpku si pripravíme tak, že na rozohriatom masle opražíme bezlepkovú strúhanku Novalim s cukrom. Na ozdobu pridáme zopár čerstvých čučoriedok.