Bezlepkové karamelové košíčky
Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou
Autor receptu: novalim
Máme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami?
Poďme sa do toho pustiť...
45 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor, keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml smotany a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo.
Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou smotanou. Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).
- Na košíčky si premiesime medové cesto Novalim, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.
- Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.