Bezlepkové karamelové košíčky
Bezlepkové karamelové košíčky

Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou

novalim - fotkanovalim, 18. apríla 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou
Foto: novalim

Máme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami? Poďme Zobraziť celý popisMáme pre vás jeden šikovný a rýchly recept. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami? Poďme sa do toho pustiť...

45 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Na košíčky:
1 bal.
Na karamel:
150 g
50 g
50 ml
Na karamelovú šľahačku:
3 PL hotový
200 ml
Na posypanie:
50 g (nasekané a opražené)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor, keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml smotany a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo. Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou smotanou. Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).

  2. 2

    Na košíčky si premiesime medové cesto Novalim, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia