Bezlepkové halušky

Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom

Autor receptu: novalim

Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú práve dostupné. A teraz je v sezóne práve medvedí cesnak. Plný vitamínov, zdravý a navyše výborne chutí. Ak hľadáte inšpiráciu, čo z neho navariť, skúste dnes na večeru tieto jednoduché bezlepkové halušky, ktoré nechajú vyniknúť práve jemnej chuti medvedieho cesnaku.

Suroviny

Postup

  1. Umyté lístky medvedieho cesnaku dáme do osolenej vody a krátko ich povaríme.
  2. Potom ich vo vode pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a celú túto zmes vlejeme do pripravenej múky s vajcom a varechou vymiešame hladké polotekuté cesto.
  3. Necháme ho 10 minúť postáť a potom z neho narobíme halušky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode.
  4. Po vyplávaní na povrch ich vyberieme, dáme do misy so studenou vodou, opäť ich vyberieme, necháme odkvapkať a odkladáme do čistej misy.
  5. Napokon ich pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  6. Podávame napríklad len s olivovým olejom a strúhaným syrom. Samozrejme, môžeme ich podávať aj s inými omáčkami, napr. paradajkovou, syrovou a podobne.