Bezlepkové cupcaky lienky

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 5. marca 2016

Komerčný recept

Suroviny

Základné cesto:
3 ks
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 bal
3 PL
1 hrnčeka
Krém:
250 g
1 ks
 na osladenie
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vajcia zmiešajte so sirupom z cukrovej repy. Pridajte rozpustený rastlinný tuk maslový a ryžové mlieko. Obe múky zmiešajte a primiešajte do nich prášok do pečiva. Zmiešajte sypkú a tekutú zložku dohromady, čím vytvoríte cesto. Primiešajte nadrobno pokrájané jahody.<br /><br /> Cesto naplňte do papierových košíčkov na cupcaky. Môžete zvoliť i menšiu ako bežnú veľkosť a pripraviť tak milé chuťovky.<br /><br /> Pečte pri teplote 180 °C približne 20 – 25 minút.<br /><br /> Upečené základy nechajte vychladnúť. <br /><br /> Krém si pripravíte rozmixovaním avokáda a pridaním tvarohu. Podľa chuti oslaďte medom. Vďaka avokádu krém získa jemne zelenú farbu a bude vyzerať ako tráva. Na vychladené základy cupcakov naneste krém vidličkou alebo lyžičkou.

    Bezlepkové cupcaky lienky - obrázok 1
  2. 2

    Umyté jahody rozrežte na polovice. Pripravte si rozpustenú čokoládu. Do tej namočte špičku jahody (hlava lienky).

    Bezlepkové cupcaky lienky - obrázok 2
  3. 3

    Do rozpustenej čokolády namáčajte špajľu a dotvorte lienke bodky. Ako oči použite buď bielu čokoládu, alebo jedlé perličky na zdobenie dezertov.

    Bezlepkové cupcaky lienky - obrázok 3
  4. 4

    Lienku posaďte do tvarohovo-avokádovej trávy.

    Bezlepkové cupcaky lienky - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia