Cestoviny s tuniakom

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Autor receptu: novalim

Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami. Už dnes ich môžete večerať, ak máte po ruke bezlepkové cestoviny PROCEL.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny Procel uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
  2. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Paradajky umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť pár minút, potom scedíme, olúpeme šupku a nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme paradajky a premiešame. Restujeme pár minút a potom pridáme lúpané paradajky z konzervy a tuniaka. Všetko necháme spolu prevariť, nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme nasekaným čerstvým alebo sušeným oreganom. Scedené uvarené cestoviny podávame s omáčkou a posypané parmezánom.
  3. Bezgluténové cestoviny Procel od Novalimu sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín a obsahujú aj vaječný bielok. Ponúkame ich v rôznych obľúbených tvaroch ako napríklad fliačky, kolienka, niťovky, špirálky a pod. tak, aby ste si z nich mohli pripraviť tradičné jedlá, ktoré máme všetci tak radi alebo zavárky do polievky.