Bezlepkové bryndzové pirohy
Bezlepkové bryndzové pirohy
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Osvedčená slovenská pochúťka...
Postup
- Cesto: Uvaríme zemiaky - postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.
- Bryndzová plnka: Bryndzu zmiešame s uvarenými a postrúhanými zemiakmi. Dochutíme čiernym mletým korením.
- Rozvaľkáme cesto na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a uložíme guľku plnky. Cesto uzavrieme formou na pirohy.
- Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Ak vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút povariť a potom vyberieme.
- Polejeme olejom alebo masťou, posypeme opraženou slaninou príp. cibuľou a servírujeme.