Bezlepková tvarohová žemľovka

Bezlepková žemľovka

Autor receptu: novalim

Len jedno balenie svetlého bezlepkovécho chlebíka Novalim vám postačí na to, aby ste si pripravili šťavnatú bezlepkovú žemľovku. Vyskúšajte náš recept, ak máte doma maškrtníkov z radu bezlepkáčov, určite si dobre pochutia.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vidličkou rozmiešame mlieko s dvomi žĺtkami a vanilínovým cukrom. Na maslom vymastený plech s rozmerom cca 28x18 cm ukladáme spodnú vrstvu chleba, ktorý sme z oboch strán krátko namočili v rozmiešanej zmesi.
  2. V druhej miske si zmiešame tvaroh s jedným žĺtkom, medom a citrónovou šťavou a nanesieme rovnomerne na chlieb. Ošúpané a nastrúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom a nanesieme na tvaroh.
  3. Nakoniec na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu namočeného chleba, na ktorý nanesieme trochu masla. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C cca 25 minút.
  4. Medzitým si z troch bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Po 25 minútach pečenia sneh natrieme na žemľovku a ešte 5 minút dopečieme do zlatista. Hotovú žemľovku necháme mierne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.