Bezlepková torta
Bezlepková torta

Bezlepková Sacherova torta

novalim - fotkanovalim, 3. marca 2018. Komerčný recept.
Bezlepková Sacherova torta
Foto: novalim

Máte doma bezlepkovú zmes na bábovku Novalim, ale na bábovku práve chuť nemáte? Nevadí, ukážeme vám, ako si z bábovkovej zmesi pripravíte vynikajúcu čokoládovú Zobraziť celý popisMáte doma bezlepkovú zmes na bábovku Novalim, ale na bábovku práve chuť nemáte? Nevadí, ukážeme vám, ako si z bábovkovej zmesi pripravíte vynikajúcu čokoládovú Sacherovu tortu. Jednoduchý postup a výsledok, ktorý vás ohúri. Bezlepková SACHEROVA TORTA.

12
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
1,5 dcl
100 g
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    100 g horkej čokolády si roztopíme nad parou. Vyšľaháme tri celé vajcia, pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu, počas šľahania postupne prilievame olej.

  2. 2

    Keď sa čokoláda, vajcia a olej spoja do homogénnej zmesi, prisypeme preosiatu bábovkovú zmes a gumenou varechou ju jemne ale dôkladne vmiešame do čokoldádovej masy.

  3. 3

    Nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (alebo potretej olejom a vysypanej ryžovou múkou) a pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti formy, ktorá zvolíte, preto odporúčame kontrolovať tortu pomocou špajle. Ak po zapichnutí do stredu torty vyjde von čistá, torta je hotová.

  4. 4

    Necháme úplne vychladnúť, potom prerežeme vodorovne, spodnú polovicu potrieme bohatou vrstvou marhuľového lekváru a prikryjeme hornou polovicou. Celú tortu oblejeme čokoládovou polevou (roztopených 100 g horkej čokolády a 50 g tuku do polevy) a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

maximamaximova
Sacher sa musí v hrobe obracať. Čo má táto torta spoločné s názvom Sacher, nedá sa ju proste pomenovať bezlepková čokoládová torta. Ospravedlňujem sa za svoj názor, ale recety takého mena ako Sacher by mali byť používané len pri originál recepte.
používateľ nemá avatar
123
123
no, robila som ju a môžem povedať, že bola vydarená a každému /aj bezlepkáčom/ chutila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia