Bezlepková pizza z karfiolu

dorenika - fotkadorenika, 16. apríla 2014
Bezlepková pizza z karfiolu
Foto: dorenika

Dokonalá pizza bez múky.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
50 g
2 PL
4 plátky
1 hrsť
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Cesto je veľmi jednoduché a na vrch si môžete dať čo vám najviac chutí. Surový karfiol nasekáme alebo rozmixujeme na minikúsočky,na troche oleja opečieme cca 7-8min.Poriadne vysušíme utierkou aby bol čo najsuchší a zmiešame s vajcom a syrom.Vymiešame a na papieri na pečenie vytvarujeme do tvaru pizze. Dáme piecť na 220 stupňov na 15min.

  2. 2

    Vyberieme a prebytočný olej osušíme,potrieme rajčinovou pastou,posypeme opečenou a na pásiky nakrájanou šunkou,špenátom a syrom a dáme dopiecť na 8-10min

Diskusia k receptu

jamarlen
no, čo už, bez práce to celkom nie je, ale ani iné koláče…..takže určite vyskúšame. už sme skúšali aj veľmi podobný recept, no bez zarestovania mi tam prerážala chuť "rajčinovej kapusty".
gianni
chcem vyskúšať aj toto,ja som minule robila cesto z tofu ako základ :-)
dvorka
Klasickú pizzu milujem. Podľa tohto receptu ju piekol môj syn a chutnala som. Fantastická. Odporúčam.
lenka78
podla receptu robene, utierkou vysusene .... prave som z rury vytiahla grc, co sa neda vytiahnut z plechu - mokre cudo ... budem rada, ked to prenesiem plackou na tanier ... asi nie ...neukladam, neodporucam
dorenika
@Lenka78 (3.5.2017 18:57)

Ahoj Lenka no to mi je luto ze sa ti to nepodarilo. Mozno si nevysusila dostatocne alebo bolo vela oleja, popripade vodnaty karfiol?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia