Bezlepková mrkvovo-orechová torta fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 17. júla 2016
Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept)
Foto: frezia68

Zdravšia, rýchla, rustikálna a celkom chutná. Nenašla som takú jednoduchú, tak možná niekto odkuká? Viem, že @Izabella 929 by aj z tejto torty urobila Zobraziť celý popisZdravšia, rýchla, rustikálna a celkom chutná. Nenašla som takú jednoduchú, tak možná niekto odkuká? Viem, že @Izabella 929 by aj z tejto torty urobila parádnu, mne stačila rustikálna. Ak nahradíte bezlepkové múky celozrnnou pšeničnou, tak upečiete podľa p. Magálovej.

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g strúhaná
50 g
50 g Farina
100 g
100 g mleté
15 g posekané (na ozdobu)
1 hrsť (namočené)
podľa chuti
1/2 bal
1 KL
štipka
podľa chuti (na potretie)
2 ks
75 ml




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať toto a čo nie je na tácke, doložíme podľa návodu.

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trstinový cukor, vanilkový a vajíčka vyšľahám do peny, mne šľahal robot. Postupne som pridávala olej, múky s práškom do pečiva, štipku soli, mrkvu, orechy, namočené hrozienka, citrónovú kôru a na koniec posekanú čokoládu. Upiekla som v tortovej forme o rozmere 26 cm. Ak máte menšiu, bude torta vyššia. Piekla som na 180 °C asi 25 min. Korpus som potrela čerstvým marhuľovým džemom, posypala sekanými orechmi. A torta bola na stole do 45 min.

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A tu je degustácia, krájaná ešte teplá. Fotky nie sú vydarené, je pološero, prší.

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A pre radosť pridávam úlovok zo záhrady, kde za plotom majú Tatry:

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toť hľa :-)

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj to som ulovila a tým končím :-)

    Bezlepková mrkvovo-orechová torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

frezia68
@Terinka55 : ďakujem a @Afi ,prepáč,že som Ti liezla do kapusty.Ten Tvoj je aj tak krajší,ale sem málo chodím a nevedela som,že si tu pridala toho krásavca :-))).
afataga
@Frezia68 (17.7.2016 15:47)

odpustam ti :-))), ja som sem davala ineho, takze nic sa nedeje, ale tie Tatry nemam, tak aspon v niecom si vyhrala :-)
haji
@Fr ézia68 mně se tvoje dortička moc líbí, sladkosti ať už načesané nebo rustikální miluji. Krásná fota motýlů, růží i Tater - jsi šikulka! Je tu na Vareche více motýlích víl, které se s námi dělí o radost. Díky všem za sdílení!
frezia
Takymto kolacom hovorim ranajkove. Podobnu mrkvovu tortu robievam, teraz vyskusam tu tvoju. Pouzila si suroviny, ktore mame velmi v oblube.
frezia68
@ Monty469 a @ Haji : ďakujem za milé slová. A @ Frezia (menovkyňa moja ): Tvoj raňajkový a môj olovrantový ku káve.Ale polovička je namrazená,preto nebola celá natretá džemom.Pre jednu osobu veľa a preto nepečiem :-).Ďakujem za nakuknutie :-) .
radost
úlovky sú veľmi pekné...a tej lienke na ružičke hľadať vošky to veľmi sekne..:-)
popoluska340
Hnedma zaujal receptik,sama som bezlepkarka,tak som sapotesila znamym surovinam.Urcite vyskusam,ukladam do kucharky.Ale keby si bola bezlepkarka,a mala dobry chlebik ,tak by som ta poprosila ho vlozit na Varechu,lebo vela ludi ma s nim problem,Dobry chlieb je umenie upiect.Ja tiez skusam vselijake receptiky,ale ako inspiracia by sa velmi hodila.
katka78
Čosi na podobný štýl, aj keď s iným zložením pekávam podľa @Rebeka14 , máme ju radi. Táto sa mi tiež veľmi páči a preto ju v dohľadnom čase vyskúšam. Keby som mala doma mrkvu, tak už aj dnes, vyzerá skvelo :-)
babidka
No , ze som sa ja hlupa nedala vcera nahovorit na vylet / kvoli dazdu/ ...zabehla by som k tebe na tu fajnovu tortu :-) Taketo jednoduche a rustikalne peciem najradsej a tvoja by mi urcite chutila . Bezlepkovu muku nahradim obycajnou a bude :-)
frezia68
@Babidka : a to až teraz zverejníš?Už si tu mohla byť :-) a p. Magálová piekla s celozrnnou múkou,ale sekanú čokoládu 70% som pridala ja a ako Ťa poznám,určite pridáš aj Ty :-).
babidka
:-))) Len mi nie je jasne , kolko asi dat tej cokolady? Lebo "podla chuti" je velmi zavadzajuce ...ja by som dala hoci aj celu 100g 90% :-) Aby to nebolo "precokoladovane" .
frezia68
@Babidka : ja som dala 3 tabuľky 70% a zvyšok som zmlsala pri telke,lebo som pozerala napinák :-))).A pre mňa 90% by bola horká,preto podľa chuti :-)))))))).
havino
@frezia , fotka Ti vyšla tak, že len na chuť musí človeku ísť, upečiem ho asi cez víkend,ja určite aj s džemom a ak nie aj pofrkaný čokoládou, aj orechy môžu byť :-), som hladná, všetko mi na chuť ide :-)
frezia68
@Havino : Hlad je najlepší kuchár :-) ,vyberaj recepty,keď si sýta a vtedy vyberieš najlepšie,ten je pre skromných :-))).
sracz
Zaujímavá kombinácia mrkvy s orechami, milá @frezia68 Ditka zos PO. Aľe čom by ňe!? Šak aj tak še da i tak še da! Kedz mohol ičurin skrižic červene dyňe s bľichami, ta Ty ši skrižela zajaca s veveričku! Ale bez urážky, ja by som aj tento Tvoj zákusok rád okoštoval v Tvojej kuchyni! Maj krásne dni!
frezia68
@Katka78 :Si výborná kuchárka-cukrárka.Skúšaš,vymýšľaš,kombinuješ a ešte aj potešíš pekným výsledkom.Tak na zdravie!
frezia68
@Sracz :Vieš,Ferko,ja nevymýšľam,len kopírujem a občas trocha vylepším.Príď a ja upečiem :-))))).