Kysnutá knedľa
Bezlepková kysnutá knedľa
Autor receptu: novalim
Zbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok?
Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné ako jedlo na obrázku. Knedľu si môžete
jednoducho pripraviť sami z Novalim Knedľa zmesi v prášku.
10 porcií |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor,
soľ a zmes na knedľu Novalim (250 g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto.
- Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
- Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
- Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20 - 25 minút. Vyskúšame špáradlom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme.
- Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú.
- Pri príprave sa použila forma s rozmermi 20 x 11 x 7 (v) cm. Možno použiť aj inú vhodnú formu.