Bezlaktózová žemľovka

bonpari - fotkabonpari, 14. januára 2012
Bezlaktózová žemľovka
Foto: bonpari

Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila Zobraziť celý popisKeďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila si ho podľa seba a teraz sa jej neviem dojesť.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme škoricou a škoricovým cukrom.

  2. 2

    Biele tofu rozmrvíme v miske vidličkou a rozmiešame s vanilínovým cukrom. Aby bolo vláčnejšie a nie také suché a hrudkové pridáme trošku sójového mlieka.

  3. 3

    Plátok toastového chleba natrieme jemnou vrstvičkou bezlaktózového masla, prípadne rastlinným tukom. Nato navrstvíme tofu a posypeme strúhanými jablkami. Prikryjeme druhým plátkom chleba, ktorý bol taktiež potretý maslom. Ja zvyknem toasty potierať maslom ešte aj zvonka, no iba tak, aby sa vyplnili dierky v chleba, teda úplne minimálne. Potom sú chrumkavejšie a majú krajšiu farbu.

  4. 4

    Takto pripravené v podstate sendviče dám klasicky zapiecť do toastovača. Ak sú náhodou málo sladké, posypem už hotové práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

sneica
naozaj rychle... chcela by som ochutnat...myslim ze chuti vyborne ...hlavne ze Ty @bonpari si mozes pochutnat...:)
liama
Tiez ma najskor inspiroval, ale kedze nemozem ani bielu muku...((
bonpari
@liama skus si upiect vlastny chlebik, aj ked bez bielej muky bude hutnejsi a iny, to je jasne, no mozno sa ti z neho podaria urobit taketo toasty, teda zemlovky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia