Better than sex cake

pupava - fotkapupava, 16. júna 2013
Better than sex cake
Foto: pupava

Recept na "Better than sex cake" som našla ešte asi pred pol rokom na akejsi anglickej stránke mladej blogerky - robievala ho jej babička Zobraziť celý popisRecept na "Better than sex cake" som našla ešte asi pred pol rokom na akejsi anglickej stránke mladej blogerky - robievala ho jej babička a volali ho Fast Brownie. Slečna ho premenovala, ja som ho inovovala. Recept tam vtedy písala s presnou gramážou, no ja som si ho za pol roka prispôsobila tak, že ho robím tzv. hrnčekovo a vždy je doslova geniálny. Navyše, mamina mala narodeniny a tak som sa ho tentokrát rozhodla urobiť ako sviežu letnú tortu. Zjedla sa hneď :)

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
Poleva:
200 g
70 g
1/2 hrnček
Dodatok:




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie prosto a jednoducho zmiešame. Vznikne nám hmota relatívne riedka, takže žiadne mordovanie s miesením cesta :) Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie (odporúčam tak, aby papier trčal aj za okraj), prípadne vysypeme múkou. Hmotu do formy vylejeme a dáme piecť na 180° približne 35 minút. Treba priebežne kontrolovať, sem-tam pichnúť špáradlo- pre kontrolu.

  2. 2

    Kým sa torta pečieme, pripravíme si polevu. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu na varenie s maslom - keď je čokoláda i maslo riedke, pridáme pol hrnčeka mlieka a zmiešame.

  3. 3

    Po vybratí z trúby necháme tortu chvíľu na vzduchu (cca polhodinku). Zoberieme najdlhší nôž, aký doma máme a prerežeme tento skvelý čokoládový bochník na polovicu (môj muž konkretizuje tento krok ako: urobíme horizontálny rez celou tortou). Vrchnú polovicu odložíme bokom. Zoberieme nejaký kyslý džem (ja som použila čierne ríbezle, no hodí sa spokojne aj čučoriedkový, malinový...) a spodnú polovicu ním potrieme. Džemom vôbec nemusíme šetriť. Jahody rozkrájané na plátky poukladáme na džemom natretú tortu.

  4. 4

    Priklopíme natretú spodnú polovicu vrchnou. Zoberieme si uvarenú kávu a trochu (ale fakt len trochu) pokropíme vrch torty. Natrieme džemom aj túto časť. Zoberieme polevu (tá by mala byť stále relatívne tekutá, nemala by tuhnúť) a polejeme tortu. Keď je poliata - ozdobíme ju podľa seba. Ja som na ňu nahádzala jahody a moruše. Hotovčo! Dobrú chuť s najlepším cake-om! (:

Diskusia k receptu

luss44
krásna fotka, len zahryznúť, tortičku určite vyskúšam
marianne
Of course:-)) sa vazne tak vola?:-))) Inak vyzera prekrasne,ak ta fotka je Tvoja....len ja by som prehodila v nazve slovosled:-))) dava to taky zabavny vyznam...ked uz,tak : Cake better then sex:-)),ale asi to tak mam byt,ked ho ma od babicky:-D ale tomu ,ze chuti genialne by som verila....
pupava
V úvode som spomenula, že babička ho evidentne volala inak, len slečna menila názov, ja som názov ponechala od slečny, i keď som koláč trochu pozmenila :)
pupava
A áno, fotka je moja, pridávam iba svoje výtvory (: A isto iste vyskúšajte, je to koláč ozaj úplne najviac výborný :)
marianne
no ved mi bolo cudne,ze babka take vasnive kolace pecie:-))),zle som precitala...Ok:-))
pupava
Pohoda jahoda, ja len pre upresnenie, aby tu babička nebola krivo obviňovaná z afrodiziakálnych koláčov pre vnúčence :))
evusik
ja si myslím, že vôbec nie je čudné ak babka pečie vášnivé koláče... v jej veku možno už len vie čo je lepšie :-))))
ale vážne koláčik vyzerá famózne, mám rada takéto jednoduché, ešte k tomu hrnčekové záležitosti... @pupava ty si v 19-tich vydatá? alebo si to "môj muž" myslela tak, že máš chlapa? no ale podľa toho ako pečieš by si sa vydávať už mohla... skvelé fakt aj foto :-)
pupava
@evusik , nie som vydatá, sila zvyku, že tak volám chlapa :D Ale ďakujem, teší ma, že sa páči :)
marianne
@evusik ...ci uz keks alebo sex,pravdou je,ze kolacik vyzera hriesne dobre:-)))) viem,ze sa nepodoba na sacherku,ale aj tak mi ju pripomina,neviem preco...
pupava
@marianne - je viac mokrý ako sacherka, vďaka džemu aj kyslejší ... na sacherku sa chystám už dlho, ešte som sa neodhodlala :)
marianne
sa kludne odvaz @pupava ,su tu dva ci tri absolutne skvele recepty na nu,ked zadas do vyhladavaca najdes...ja som ju moc nemusela,pripadala mi taka sucha,drobiva,ale podla tychto receptov som poopravila mienku...vyborne...
pupava
Vďaka vďaka, popozerám, vyskúšam! Doteraz mi sacherka veľmi nechutila, ale ako pozerám komentáre, tieto sú iné, tak snáď... :)
kredenc
púpava, píšeš o sebe -S varením a pečením som v procese vývinu, --
ak sa budeš takto vyvíjať, neviem, či ti výrobcivia cukru budú stačiť
kimlo
Žiadny koláč nie je lepší ako sex...
evusik
tak najprv jedno potom druhé, na poradí až tak nezáleží....
dajanca
jednoduchý a zaujímavý recept... kakao myslíš v práškovom stave asi... to budú možno aj dve či tri vrecúška... poriadna dávka afrodiziaka :-) potom už len overiť Tvoje tvrdenie @kimlo :-))
mariamka
vyzera uzasne!! na hrncek cukru hrncek kakaa? fu to musi byt riadne kakavkove :)) @marianne dik za linky, na teba je spolah :) co sa tyka toho vyroku vyssie, myslim ze zalezi na kucharovi :))
irenaw
a čo tak "better sex after this cake" pri tej dávke kakaa ;-) @kimlo ešte si sa nestretol s klamlivou reklamou? ;-D
marianna76
Všetko dobré, aj recept, aj diskusia... super... krásne foto... a dík aj @marianne za linky na sacherku...
Vyskúšam i ja túto tvoju čokoládku... a tvoj hrnček? ako je veľký? prosím
pupava
Jééžiš, ani som nečakala takú diskusiu! :D
@ kimlo Čo sa týka názvu - prosto ho stačí brať s väčšou nadsázkou, nie tak vážne :)

@ dajanca @ mariamka @ irenaw Čo sa týka kakaa - najlepšie je z Lidla pre tento koláč. Myslím v práškovom stave, áno a po viacerých odskúšaniach a rôznych variantoch sa mi najviac osvedčilo kakao z Lidla :)

@ marianna76 - Použila som hrnček, ktorý má 2,5 dcl :)
pupava
Do Ríma, to ako sa pridali tie mená... moja chyba pravdepodobne, snáď sa z toho nejako vysomárite :)
marianne
ked das taky nazov,musis cakat aj diskusiu:-))))) ale tento nazov je z tych lepsich....:-)) boli tu omnoho nevinnejsie a to si mala vidiet ake iskry lietali....:-))
marianna76
@pupava Ďakujem... síce, tak veľa teraz nemám kakaa , ale neva... popozerám i v Lidli... hm ... idem skočiť po jahody a dám sa do toho... vylejem na veľký plech a budeme mať obdĺžnikovú...
pupava
@marianna76 robievam aj ako obdĺžnikový koláč, takže do toho :) A ak sa ti zdá, že je to veľa kakaa alebo nemáš momentálne doma - vyskúšaj dať teda polovicu hrnčeka a uvidíš, možno len my sme takí čokoládoví, že nám to tak viac chutí :)
marianna76
tiež mi chutí mnoho kakaa, len čo zbytok rodiny... , pridám trošku pudingu BB...
enss
Výborne vyzerá, určite aj chutí, či je názov pravdivý, nech posúdia muži, ktorí s nami zdieľajú "stôl aj lože".
afataga
takato torta bez kremu sa paci aj mne, len ste ma teraz domotali s tym poradim, asi treba vyskusat obe varianty :-)
siesta
@pupava , kolac vyzera, ako hovorievala kolegyna, orgazmicky :-)
@marianne , ked uz idete niekomu opravovat anglictinu, tak si ju, prosim, najprv nastudujte, nazoj je uplne spravne a navyse vase THEN znamena POTOM a nie je to vobec to iste, co THAN... a som si ista, ze to nemate preklep, tolko poznamka od ucitelky AJ.
pupava
@afataga - rozumiem, ako si to myslela, len si myslím, že samotný recept si zaslúži viac pozornosti ako jeho názov :D :)
afataga
mna ten recept az tak neprekvapuje, poznam aj som robila velmi podobny, poleva sa nan robi zo slahackovej smotany a cokolady, mozem potvrdit, ze je vyborny a stavnaty, ja davam ale menej cukru ako je v recepte, tato tvoja torta vyzera podobne, tak vyskusam aj tuto verziu
pupava
@marianna76 - keď robíš na plechu, netreba prekrajovať na polovicu, stačí po upečení popolievať tou kávou, potrieť džemom a polevou a pohádzať ovocie :) Teda, aspoň ja robievam tak.
pupava
@afataga - skúšala som tiež, doma nechutil tak, ako bez rumu, tak som ostala pri tomto, ktorý chutil všetkým :)
marianne
@siesta viem,ze than(ako,nez) a then(potom,vtedy) nie je to iste a mala som tam preklep,stalo sa...nie som vystudovana ucitelka anglictiny ,ani sa na nu nehram a uz vobec nemam v umysle robit gramaticke okienko,to nie je moj styl...neriesila som slovicko than,kde som sa preklepla,skor mi ten slovosled nepasoval,to je vsetko...
marianna76
@afataga no, my dve... ale šak každá so svojim .... veď si ďaleko...
Ešte môže byť sex medzi koláčom, ... zakiaľ sa bude piecť...
@pupava už sa chladí, mám tak tortovo spravené, prekrojené, džem, jahody nakrájané, druhú polovicu, káva, džem, čok, jahody... a ozaj, dala som rebarborový džem s hrozienkami...
marianna76
Jéjda... keď dozreje zopár jahôdok... - znovu upečiem... tak len v jednej vrstve, už máme len trošku... chlapom mojim trom chutil... super... ďakujem.... ozaj, pridala som 1/3 celozrnnej múky a dala len 4 vajíčka... ,aj oleja trošičku menej... ale inak základ celý tvoj... super... a kúpila som v coop horkú čok, navrch... lebo bola v akcii...a... dali mi k nej ešte jednu zdarma... tak ráno utekám po ďalšiu... Naozaj super koláčik... aj bratovi spravím... Dík
katkat
upiekla som, kus som zjedla a teraz cakam, kym mi vytravi natolko, aby som do seba mohla natlacit dalsi :D ten nazov ma nieco do seba :))
eviana
Vyzerá naozaj zaujímavo a chutne, ale žiadny koláč nie je lepší ako sex, aj keď koláče mám rada :)))
pacik
@pupava uložím, vyskúšam a posúdim pravdivosť názvu. Keď napíšeš zavináč nedávaj medzerník ale za zavináčom hneď napíš meno, potom sa zobrazí správne :-)
pacik
Jéj, recept má už aj bradu, nevšimla som si hneď. Tak moju radu neber do úvahy, prišla riadne neskoro :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia