Vymazaný recept

zeleznice - bez fotkyzeleznice, 17. októbra 2015
65 minút
na 160 °C

Suroviny

0,6 kg
0,4 kg hladká
8 PL pravý
 pravý
0,55 l
 na potieranie




Postup

Diskusia k receptu

vcielka22
Peciem uz kvaskovy chlebik nejaky ten piatok. Staci na to kvasok (z muky a vody), muka, voda a sol. Kysne to minimalne 3h na teplom mieste a zapecie sa na 250, na 160 sa uz len dopeka. Neskusala som ten recept, a ani nebudem, lebo vyrabat si este nejaky zakvas je praca navyse, ale zo skusenosti sa mi nezda, ze by sa tento chlebik mohol podarit. Tiez 8pl kvasku na 1kg muky sa mi zda malo. Jedine ze by ten zakvas a srvatka to tam nejako pocarovali.
bubaya
Toto nie je klasický kváskový chlieb s doma robeným, živým kváskom. Hotový kvások z obchodu je alebo tekutý, alebo práškový a skutočne stačí na vykysnutie cca 45 minút. Je to uvedené aj na návode, dokonca som našla návod na celoražný chlieb a kysnúť len 45 minút, čo sa mi zdá ale nereálne. Ja nechávam kysnúť cca hodinu, lebo dávam viac raže, ako pšenice. Keby ste ho nechali tie 3 hodiny, tak chlieb prekysne, nebude dobrý. Takýto chlieb je chutný, ale nie je taký deravý ako z čistého droždia. Pekávam roky s hotovým kváskom, akurát teraz nemám napečené, žeby som vám pridala fotku.
smejkad
moze byt, ale ani v rozpise ani v postupe kupny kvasok nie je spomenuty a pride mi, ze recepty, ktore tu zeleznica pridava, su trosku za vlasy, dokonca mi uz preletelo hlavou aj to, ci nie je nejaky suvis medzi zeleznicou a tymi dvoma ci kolkymi cerstvo registrovanymi, co kydaju kade kliknu :-(((



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia