Belehradský rezeň

Autor receptu: kucharka100

Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.
  2. Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule. Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Obrátime rezníky v polovici dusenia.
  3. Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.