Belehradský rezeň

kucharka100Kucharka100, recept pridal: 23. mája 2012 16:55Ďalšie jeho recepty

Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.

Suroviny

30
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.

2

Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule. Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Obrátime rezníky v polovici dusenia.

3

Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aroooo, 23. mája 2012 o 19:28
    a do lečovej omáčky sa môže pridať pár kvapiek octu....


  • margaretka28, 23. mája 2012 o 19:31
    Toto veľmi dobre poznám,ale pod názvom Srbský rezeň,ale ved je to jedno ako sa to volá,hlavne že to chutí,dakujem za pripomenutie,už som to dávno nerobila,:-))


  • astheart, 24. mája 2012 o 10:15
    Recepty na Bělehradský řízek a Srbský řízek jsou skoro shodné. Jen malé rozdíly:
    K přípravě obou se používají buď čerstvá rajčata a papriky, nebo lečo. V receptech na Bělehradský řízek (většinou, ne vždy) se brambory přidávají k zelenině a dusí spolu. Příprava je velmi podobná ve všech receptech. Mám zato, že původ receptu je stejný, tedy Srbsko.


  • marianne69, 24. mája 2012 o 17:02
    mne sa to velmi paci,nepoznam,vyzera to chutovo vyborne a rychle a masko sa moze aj variovat s kuracim alebo morcacim...super,ukladam buduci tyzden bude


  • marianne69, 24. mája 2012 o 17:08
    a mas velmi fajn receptiky,si vsimam:-)


  • kucharka100, 25. mája 2012 o 17:09
    Ďakujem vám za komentáriky k môjmu receptu. Aj tebe
    @marianne69 , tiež ďakujem, skús navariť, budeš isto spokojná.....potešila si ma.


  • jokin, 9. júna 2012 o 08:31
    Tvoj recept sa my páči určite vyskúšam.


  • kucharka100, 9. júna 2012 o 23:27
    @jokin budem len rada ak toto jedlo navaríš, potom sa mi ozvi...či chutilo.


  • palik, 28. septembra 2012 o 12:15
    Je to len zlátanina názvu "Bravčový rezeň Belehradský" a receptu "Bravčový rezeň na Srbský spôsob" u jedného sa dusia so zeleninou zemiaky a u druhého sa na zelenine dusí mäso...


  • marianne, 28. augusta 2013 o 18:53
    Dnes som ho spravila.Jednoduche a skutocne vyborne.Dala som cerstvu zeleninu.Dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist