Belehradský rezeň

kucharka100Kucharka100, recept pridal: 23. mája 2012 16:55Ďalšie jeho recepty

Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.

Suroviny

30
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.

2

Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule. Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Obrátime rezníky v polovici dusenia.

3

Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aroooo, 23. mája 2012 o 19:28
    a do lečovej omáčky sa môže pridať pár kvapiek octu....


  • margaretka28, 23. mája 2012 o 19:31
    Toto veľmi dobre poznám,ale pod názvom Srbský rezeň,ale ved je to jedno ako sa to volá,hlavne že to chutí,dakujem za pripomenutie,už som to dávno nerobila,:-))


  • astheart, 24. mája 2012 o 10:15
    Recepty na Bělehradský řízek a Srbský řízek jsou skoro shodné. Jen malé rozdíly:
    K přípravě obou se používají buď čerstvá rajčata a papriky, nebo lečo. V receptech na Bělehradský řízek (většinou, ne vždy) se brambory přidávají k zelenině a dusí spolu. Příprava je velmi podobná ve všech receptech. Mám zato, že původ receptu je stejný, tedy Srbsko.


  • marianne69, 24. mája 2012 o 17:02
    mne sa to velmi paci,nepoznam,vyzera to chutovo vyborne a rychle a masko sa moze aj variovat s kuracim alebo morcacim...super,ukladam buduci tyzden bude


  • marianne69, 24. mája 2012 o 17:08
    a mas velmi fajn receptiky,si vsimam:-)


  • kucharka100, 25. mája 2012 o 17:09
    Ďakujem vám za komentáriky k môjmu receptu. Aj tebe
    @marianne69 , tiež ďakujem, skús navariť, budeš isto spokojná.....potešila si ma.


  • jokin, 9. júna 2012 o 08:31
    Tvoj recept sa my páči určite vyskúšam.


  • kucharka100, 9. júna 2012 o 23:27
    @jokin budem len rada ak toto jedlo navaríš, potom sa mi ozvi...či chutilo.


  • palik, 28. septembra 2012 o 12:15
    Je to len zlátanina názvu "Bravčový rezeň Belehradský" a receptu "Bravčový rezeň na Srbský spôsob" u jedného sa dusia so zeleninou zemiaky a u druhého sa na zelenine dusí mäso...


  • marianne, 28. augusta 2013 o 18:53
    Dnes som ho spravila.Jednoduche a skutocne vyborne.Dala som cerstvu zeleninu.Dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist