Belehradský rezeň (fotorecept)

Belehradský rezeň (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, 63 ročná žena, Žiar nad Hronom, recept pridala: 21. novembra 2010 17:13Ďalšie jej recepty

Keď chcem na prírodno robiť mäso, tak niekedy urobím s lečom. Dnes sme mali na obed.

Suroviny

2
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 1

2

Mäso umyjeme, narežeme na pláky, vyklepeme , posolíme, okoreníme a poprašime hladkou múkou.
Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 2

3

Na panvici rozohrejeme olej, a mäská na ňom osmahneme, podusíme zakryté.
Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 3

4

Po nejakých 5 minutach pridáme do panvice lečo, ja som dala polovicu z veľkého pohára, a dodusíme, pokým nie je mäsko mäkké.
Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 4

5

Na panvici rozpálime olej a urobíme hranolky z čerstvých zemiakov.
Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 21. novembra 2010 o 19:10
    Na túto dobrotu sa vždy teším domov k mojej mamke :-)


  • marianne69, 21. novembra 2010 o 19:47
    Jednoduche a vynikajuce,ked nemam leco,tak tam supnem aj cerstve rajcinky a papriku.


  • klaura, 21. novembra 2010 o 20:02
    toto lúbim ... a dávno som to nerobila ... ďakujem za pripomenutie :)


  • helca103, 21. novembra 2010 o 20:42
    tiež som to nerobila velmi dávno, ďakujem Dorisa za skvelý námet na obed


  • ketty3811, 21. novembra 2010 o 20:50
    dobré a jednoduché :-)


  • jerica, 21. novembra 2010 o 22:32
    @dorisa robievam , len dám čerstvú papriku a paradajky , máme radi na prírodno upravené mäsko. :-))


  • mamatata2, 22. novembra 2010 o 07:36
    @Dorisa , veľmi pekné a dobré ako všetky recepty od Teba. Robievam tiež, naši majú najradšej s tarhoňou.


  • elisticka, 22. novembra 2010 o 09:25
    @dorisa ja robievam toto masko len som nevedela ze je to belehradsky rezen.-)))


  • maryka, 22. novembra 2010 o 14:54
    Veľmi dobre vyzerá ten recept. Karé by nemohli nahradiť morčacie prsia?


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 15:20
    @maryka , jasné, možeš, bude to určite chutné, a potom možeš aj fotit a zverejniť.


  • cchikung, 22. novembra 2010 o 15:27
    Túto špecialitu ľúbim s opekanými zemiakmi.Dík za recept,zatial som to jedla len v reštike.Teraz sa o to pokúsim sama.


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 23:00
    Všetkým dakujem za ohlasy a komentáre.


  • jarunka, 23. novembra 2010 o 02:46
    Tento rok som to nerobila. Leto utieklo a ja to tiez robim z cersv. paradajok a papriky. Pouzit na to leco ma nanapadlo. Dakujem za ideu.


  • bazulienka, 23. novembra 2010 o 08:09
    robím to aj ja a je to vynikajúce.keď nemám lečo tak dám čerstvé paradajky aj papriku,ale paradajky predtým olúpem,lebo nemáme radi šupky.


  • sara50, 10. augusta 2013 o 14:25
    Ja si do výpeku po mäsku ešte šupnem orestovať nadrobno pokrájanú cibuľku a až potom tam vrátim mäsko a dusím.


  • dorisa, 10. augusta 2013 o 14:28
    @sara50....aj s cibuľkou to moze byt perfektné..vidíšl, dlhšie som tento rezeň nerobila. Ďakujem za komentár.


  • jumbo, 8. februára 2014 o 12:37
    OR. BELEHRADSKY REZEN JE Z VARENYMI ZEMIAKMI KTORE SU PREMIESANE S PODUSENYM LECOM. ALE DA SA TO AJ TAKTO JE TO DOBRE A JEDNODUCHE.


  • dorisa, 8. februára 2014 o 12:45
    @jumbo , ano?, nikdy som sa s tým nestretla, ďakujem za príspevok



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist