Belehradský rezeň fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 21. novembra 2010
Belehradský rezeň (fotorecept)
Foto: dorisa

Keď chcem na prírodno robiť mäso, tak niekedy urobím s lečom. Dnes sme mali na obed.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g, (odkostené)
1/2 pohára, 700g
  na obalenie
Príloha:
 z čerstvých zemiakov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme, narežeme na pláky, vyklepeme , posolíme, okoreníme a poprašime hladkou múkou.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej, a mäská na ňom osmahneme, podusíme zakryté.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po nejakých 5 minutach pridáme do panvice lečo, ja som dala polovicu z veľkého pohára, a dodusíme, pokým nie je mäsko mäkké.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozpálime olej a urobíme hranolky z čerstvých zemiakov.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cistinka
Na túto dobrotu sa vždy teším domov k mojej mamke :-)
marianne69
Jednoduche a vynikajuce,ked nemam leco,tak tam supnem aj cerstve rajcinky a papriku.
klaura
toto lúbim ... a dávno som to nerobila ... ďakujem za pripomenutie :)
helca103
tiež som to nerobila velmi dávno, ďakujem Dorisa za skvelý námet na obed
jerica
@dorisa robievam , len dám čerstvú papriku a paradajky , máme radi na prírodno upravené mäsko. :-))
mamatata2
@Dorisa , veľmi pekné a dobré ako všetky recepty od Teba. Robievam tiež, naši majú najradšej s tarhoňou.
maryka
Veľmi dobre vyzerá ten recept. Karé by nemohli nahradiť morčacie prsia?
dorisa
@maryka , jasné, možeš, bude to určite chutné, a potom možeš aj fotit a zverejniť.
cchikung
Túto špecialitu ľúbim s opekanými zemiakmi.Dík za recept,zatial som to jedla len v reštike.Teraz sa o to pokúsim sama.
dorisa
Všetkým dakujem za ohlasy a komentáre.
jarunka
Tento rok som to nerobila. Leto utieklo a ja to tiez robim z cersv. paradajok a papriky. Pouzit na to leco ma nanapadlo. Dakujem za ideu.
bazulienka
robím to aj ja a je to vynikajúce.keď nemám lečo tak dám čerstvé paradajky aj papriku,ale paradajky predtým olúpem,lebo nemáme radi šupky.
sara50
Ja si do výpeku po mäsku ešte šupnem orestovať nadrobno pokrájanú cibuľku a až potom tam vrátim mäsko a dusím.
dorisa
@sara50....aj s cibuľkou to moze byt perfektné..vidíšl, dlhšie som tento rezeň nerobila. Ďakujem za komentár.
jumbo
OR. BELEHRADSKY REZEN JE Z VARENYMI ZEMIAKMI KTORE SU PREMIESANE S PODUSENYM LECOM. ALE DA SA TO AJ TAKTO JE TO DOBRE A JEDNODUCHE.
modreoko
tento názov jedla mi nedá poopraviť,nie je to belehradský rezeň,iba bravčové po srbsky,pravý bel.rezeň je bravč.mäso na prírodno/minutka/ a ako príloha zemiaky s lečom...a je to mňamka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia