Bebe-tkové guličky

Autor receptu: bebetko

Klasicky recept, ktory ma vela obmien, a tu pridavam ten svoj, gulicky s laskou upecene :)

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si upiekla piskotu, nekupujem Bebe keksy ako je bezne v receptoch po vacsine tie ingrediencie, ktore su tam pouzite sa doma vzdy najdu tak si peciem tuto piskotu, ktora je mokrejsia vlacna a jemna zaroven, tak sa nemusite bat ze budu suche:). Vsetky suroviny na korpus si zmiesame dokopy v jednej miske len metlickou, nieje potrebne pouzivat mixer. Hotove cesto vylejeme na papierom vystlany plech a pecieme pri 180°C az kym sa nam nezacne oddelovat od okrajov.
  2. Zatial si uvarim BB puding z mliecka a dvoch lyzic pudingu, nepridavam cukor, lebo by to uz bolo prilis sladké, ale kto ma rad sladsie tak si moze pridat. Do horuceho pudingu pridam tri lyzice 82 % masla. Necham vychladnut pokym sa mi nedopecie piskota. Tu po vytiahnuti z rury, celu este horucu rozmrvim vareskou a necham vychladnut nemusi uplne len aby nepalila na rukach. Pridam do nej bb puding tiez nemusi byt uplne vychladnuty, do polky som pridala rumovu aromu a do druhej pomarancovu, nepouzila som alkohol koli malemu, ale ak mate doma liker ci rum je to ovela lepsie :) Este pridam za dve PL dzemu.
  3. Ked bola masa spojena, pripravila som si kosicky a zacala som tvarovat gulky, ktore som obalovala v kokose, lieskovych orieskoch a v cokoladovej ryzi. Dufam, ze recept neurazi a nepoburi, a ze to mozno vyskusate aj takto bez kupovanych keksikov aj ked je to mozno trochu rychlejsie :)