BeBe rezy fotorecept

mista - bez fotkymista, 6. decembra 2014
BeBe rezy (fotorecept)
Foto: mista

Tento recept mám od svojej učiteľky, ešte zo ZŠ, z hodín varenia. Robím ho často, u nás doma totižto ide na dračku... A preto Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej učiteľky, ešte zo ZŠ, z hodín varenia. Robím ho často, u nás doma totižto ide na dračku... A preto sa chcem s týmto receptom s Vami podeliť. :)

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 bal.
500 ml
1 bal.
1 bal.
1/2 kocky (alebo Hera)
150 g
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Tento recept je veľmi jednoduchý a navyše veľmi chutný. Často sa stáva, že tento recept rovno zdvojím. Aspoň mi to pekne vyjde. 1 celé mlieko a celé maslo... No takže začneme pripravením surovín.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz začneme prípravou pudingu, klasicky, podľa návodu na obale. S tým rozdielom, že nepridáme cukor, ale dáme iba vanilikový cukor.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je puding hotový, tak ho necháme chladnúť. Medzitým si pripravíme maslovú časť. Je dobré, aby maslo nebolo vytiahnuté rovno z chladničky, ale aby bolo trošku mäkšie. No a tu prichádza na rad aj otázka, či je lepšie použiť maslo alebo heru? Ja som zvyknutá používať maslo, doma nám to viacej chutí a je to menej umelé. Ale ak uprednostňujete heru tak sa nič nedeje. Takže maslo si vyšľaháme s cukrom a potom pridáme žltko. Dbáme o to, aby bolo maslo dobre rozšľahané.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je puding vychladený, tak ho postupne, za stáleho šľahania mixérom, pridávame po lyžičkách. Naozaj je dôležité, aby bol puding vychladený.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Získame pekný jemný krém, ktorý si rozdelíme na 2 časti (ja osobne uprednostňujem potom pokrývať koláč bielym krémom, takže si nechám väčšiu polovicu) a do jednej pridáme kakao. Zamiešame.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasleduje skladanie keksov. Odporúčam si pripraviť dostatok miesta, aby ste keksy mali kam ukladať. Ja používam drevenú dosku, na ktorú sa keksy v pohode zmestia. :) Ukladanie zaberie asi najviac času, chce to však len cvik. A keksy ukladáme takto: biely keks, biely krém. Tmavý keks, tmavý krém. A na doske ich ukladáme vedľa seba, mierne šikmo.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď už máme všetky keksy naukladané, zakryjeme ich krémom. Tie potom necháme cez noc stuhnúť v chladničke (ja dávam na balkón).

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň vyberieme a môžeme podávať. Krájame šikmo. A tu môžete vidieť, ako sa keksy krásne napučia a spoja.

    BeBe rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem Vám dobrú chuť! :) Je to môj prvý pridaný recept, dúfam, že sa Vám bude páčiť. Budem rada ak potom napíšete, ako sa Vám rezy podarili a či chutili... :)

Diskusia k receptu

askadaniela
Ahoj @Mista , keď boli naše decká malé, bol to aj u nás najobľúbenejší nepečený koláčik - lenže s Indiánmi a Marínami. Príjemne som si vďaka Tebe zaspomínala, ďakujem :-)
1x mista
anic
recept jsi popsala velmi pěkně,je to vděčný zákusek rychle hotový.
1x mista




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia