Bazový sirup

syska90 - fotkasyska90, 12. júna 2012

Je to recept po mojom svokrovi, nám veľmi chutí, je sladko-kyslý, a nie len sladký.. Vyskúšajte :)

Suroviny

18 ks
2 L
2 kg
1 ks
7 dkg




Postup

  1. 1

    18 odstopkovaných kvetov bazy zalejeme prevarenou vodou, v ktorej je rozpustená kyselina citrónová. Necháme 24hod. odstáť.

  2. 2

    Na 2hý deň pridáme dukor a prevaríme do bodu varu. Lejeme do fliaš.

  3. 3

    Ak chcete bazu na rýchle použitie, so zachovaním všetkých vitamínov, odstátu vodu necháme stáť ďalších 24hod spolu s cukrom. Potom už neprevárame, ale dáme do fliaš a hlavne do chladničky. Tam sa nepokazí, ale treba piť.

Diskusia k receptu

fialka49
Myslím si, že aj keď má byť sirup sladko-kyslý( ako píšeš), tých 70 dkg kyseliny citrónovej je priveľa. Určite máš tam preklep.
evkalibka
ja varím sirup podobným spôsobom, ale pridávam tri citróny a 4 dkg kyseliny citrónovej, tiež si myslím, že máš preklep




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia