Bazový likér.

Bazový likér.
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 9. mája 2010 9:45Ďalšie jeho recepty

Je to trochu nevhodná doba na tento recept ale kto chce si ho odloží a na jeseň nájde.Minulý rok som dal mamke (82) pollitrovku a ona už o dva týždne chcela ďalšiu.Núkala všetkým kamoškam a veľmi im chutilo.

Suroviny

15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Čisté bobule necháme prejsť varom v 1,5l vody a dôkladne prpasírujeme a precedíme.Pridáme cukor,vanilkový cukor a kávu a krátko (5-10min) povaríme.Do vychladnutéj šťavy prilejeme rum,premiešame,ochutnáme a prelejeme do fliaš.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 9. mája 2010 o 10:38
    z bazy robím sirup aj malinovku ale likér som ešte nerobila, narobil si mi chute .... odkladám a určite vyskúšam


  • satin22, 9. mája 2010 o 16:57
    Ja robievam koncom augusta drienkové víno.3/4kg.drienok do 4,5l.
    poháraa3/4kg.cukru.Cukor rospustíme v prevarenej vode a vychladnuté
    zalejeme.Zakrijeme mik. sáčkom,poprepichujeme aby bol prístup
    vzduchu.Za mesiac stočíme....(môžeme pridať vin. kvasinky).Zároveň
    môžeme spraviť liker.To už nehám na každého vkus.....
    Dá sa takto robiť šípkové,bázové,trnkové.......


  • klaura, 9. mája 2010 o 19:43
    to môže byť dobré ... ešte mi nejaké zavárané bobule ostali ... skúsim ...


  • honestka, 11. mája 2010 o 18:54
    @Stefanm : mam otazku, kupujem si tu svieze brusnice a varim z nich vzdy cerstvy kompot. myslis si, ze by som to mohla skusit aj s tym? neviem, ako by to vykyslo v tom pohari, ale snad mozem obetovat 1/2kg a skusit, mozno ze vytvorim novy business, hehe...
    vyzera to ozaj lakavo a taky likerik by som si aj dala, hoci k pitiu nemam naklonene, ale ked to dokaze tvoja mamicka...
    dakujem za odpoved!


  • honestka, 11. mája 2010 o 18:56
    oohh. pomylila som sa to sa teda len vari, nemusi ist do pohara na slnko... ok, ale aj tak mi prosim odpis co myslis, ci ta kava s brusnmicami je dobra kombinacia? mozno radsej pomarac-citron?
    dakujem este raz.


  • stefanm, 12. mája 2010 o 09:28
    honestka - ani len netuším či by to pasovalo spolu,ale aj "becherovku" alebo "coca-colu" musel niekto vymyslieť.Čo keď "objavíš" nový svetový hit??Tak to by bol fakt "biznis".Doporučujem : vyskúšaj z polovičnéj dávky,ochutnaj a ak prežiješ daj mi vedieť!!!


  • honestka, 14. mája 2010 o 17:53
    ok, pojdem na to a dam ati vediet- stanu sa z nas partneri ked to pojde, cha...


  • katka216, 18. mája 2010 o 23:56
    a kde je ten kvet?


  • stefanm, 19. mája 2010 o 07:51
    opravené .


  • carisma, 4. novembra 2010 o 12:43
    likér je ozaj super, robievala som ho asi pred 20-timi rokmi, musím oprášiť svoje staré recepty


  • evasik, 7. septembra 2012 o 20:49
    Ja som dnes robila tento likér: Bazový likér pre Ladies

    1 kg bazových bobúť
    2 litre vody
    1 kg cukru
    1 vanilkový struk (v našich podmienkach sa ťažko zháňa, náhr. van. cukor)
    6 klinčekov
    trochu muškátového orecha
    1 citrón
    silné dve kávy
    750 ml um

    1.Očistená baza (len bobule) sa varia s vodou a cukrom 30 min. 2.Pretlačí sa šťava a pridá sa do nej cukor, koreniny a šťava z 1 citróna. Táto šťava sa znova varí (nie prudko) asi pol hodinu. 3.Precedí sa cez sitko, vychladená sa zmieša s umom kávou a plní do fliaš. Ja ešte uzavreté fľaše 10 min. sterilizujem. Je výborný a liečivý.


  • ancicka, 25. septembra 2012 o 21:31
    Robila som tento liker.Akurát sme ho s o susedkov ochutnavali.
    Na môj vkus je dosť sladký/slabučky/ a dosť v ňom cítiť tu kávu.
    Ani sa nečudujem,že tvojej mamke 82 ročnej tak chutil.Je to liker tak na mlsanie.
    Tým nechcem povedať,že je zlý.Môj manžel si dolial rumu a bolo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist