Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme šalotku, pridáme nadrobno nakrájané sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme vínom a necháme zovrieť, prikryjeme a necháme marhule napučať.
  2. Fialovú mrkvu speníme na masle s medom, podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou. Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju dohladka a dochutíme.
  3. Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme feferónku. Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou už nevaríme.