Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme
dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou
plnkou. Plnku spravíme tak, že na masle speníme
šalotku, pridáme nadrobno nakrájané
sušené marhule, ružové korenie a soľ, podlejeme
vínom a necháme zovrieť, prikryjeme
a necháme marhule napučať.
- Fialovú mrkvu speníme na masle s medom,
podlejeme vodou a ochutíme soľou a škoricou.
Keď je mrkva uvarená, rozmixujeme ju
dohladka a dochutíme.
- Čokoládová omáčka: Z cukru spravíme
karamel, pridáme kečup, premiešame, zalejeme
červeným vínom a vložíme feferónku.
Všetko spolu na miernom ohni redukujeme až
na požadovanú hustotu a pred koncom pridáme
nalámanú čokoládu, spolu s čokoládou
už nevaríme.
|