Bažantie prsia na kapuste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji podusíme kapustu spolu s bielou cibuľou a vínom, hneď pridáme aj hrozienka. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne cukrom.
  2. Bažantie prsia očistíme, umyjeme a necháme vysušiť. Prsia okoreníme a osolíme, pridáme čerstvý tymian, zabalíme ich do potravinárskej fólie a necháme 10 minút naparovať nad sitkom s horúcou vodou. Potom prsia sprudka opečieme na panvici dozlatista.
  3. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  4. Z cesta urobíme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky hrubej asi 3 mm. Popicháme nožom. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme slivkovým lekvárom.