Bažantie mäso pečené

Autor receptu: dvorka

Dostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala som na príležitosť ho urobiť a teraz keď zas prišli na pár dní domov, spravila som im ho.

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bažanta (ja som mala bez kože) som umyla a osušila. Pripravila som si slaninu a marinádu. Marináda: do misky som naliala olej, primiešala som med a červenú mletú papriku a trošku soli, asi lyžičku.
  2. Marinádou som poriadne ponatierala bažanta zvonku aj z vnútra a položila do pekáča. Pásiky slaniny som pozastrkovala do pŕs aj nôh, pridala plátky masla, borievky, môže byť aj bobkový list, nakrájala som jedno letné jabĺčko na osminky a obložila mäso. Zaliala som horúcou vodou, zavrela misu a dala som piecť do rúry.
  3. Piekla som 1 hodinu pri 200°C, potom som bažanta otočila bruchom dole a piekla som 30 minút. Teplotu som znížila na 180°C, znova som mäso obrátila a dopiekla posledných 30 minút. Občas keď som vošla do kuchyne, mäso som poliala šťavou z výpeku. Po dopečení som mäso obrala od kostí. Jabĺčka sa rozvarili spolu s borievkami, ktoré som mala čerstvo nazbierané.
  4. K mäsu som urobila ryžu a opečené zemiaky so šupkou a k tomu uhorkový šalát (ten nevidno).