Bažant dusený v zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na
kocky. Očistené, umyté a osušené bažanty rozštvrtíme.
Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme
do dostatočne širokého kastróla.
- Bažanty osolíme, okoreníme a zľahka obalíme
v múke. Mäso opečieme spolu so slaninou. Opečené
mäso vyberieme a slaninu zalejeme vriacou
vodou alebo slepačím vývarom. Pridáme korenie,
zeleninu (okrem zemiakov a póru) a bažantie
mäso. Varíme asi hodinu, potom do kastróla pridáme
zemiaky a pór.
- Varíme ďalších približne 25 minút. Mäso rozdelíme
do tanierov spolu so zeleninou a s trochou
vývaru. Pri podávaní môžeme na mäso nastrúhať
čerstvý chren alebo nasypať nasekaný medvedí
cesnak.
|