Bažant dusený v zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Očistené, umyté a osušené bažanty rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme do dostatočne širokého kastróla.
  2. Bažanty osolíme, okoreníme a zľahka obalíme v múke. Mäso opečieme spolu so slaninou. Opečené mäso vyberieme a slaninu zalejeme vriacou vodou alebo slepačím vývarom. Pridáme korenie, zeleninu (okrem zemiakov a póru) a bažantie mäso. Varíme asi hodinu, potom do kastróla pridáme zemiaky a pór.
  3. Varíme ďalších približne 25 minút. Mäso rozdelíme do tanierov spolu so zeleninou a s trochou vývaru. Pri podávaní môžeme na mäso nastrúhať čerstvý chren alebo nasypať nasekaný medvedí cesnak.