Bazalkové pesto

tinca - fotkatinca, 1. septembra 2013
Bazalkové pesto
Foto: tinca

Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok,ale aj na špagety prípadne iné cestoviny, tiež ako nátierku na bruschety. Niet nad domáce Zobraziť celý popisPesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok,ale aj na špagety prípadne iné cestoviny, tiež ako nátierku na bruschety. Niet nad domáce pesto z čerstvej bazalky.

15 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
1-2 strúčiky
50 g
50 g
4 PL
3 PL
z 1/2 limetky
30 g




Postup

  1. 1

    Bazalkové lístky si umyjeme a dobre vysušíme, najlepšie pomocou odstredivky na šalát, alebo kuchynských utierok. Cesnak pokrájame na plátky a oriešky si trochu podrvíme v sáčku valčekom na cesto. Limetku odšťavíme.

  2. 2

    Všetky ingrediencie okrem /parmezánu a korenín/ pridáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme korenie a soľ a nakoniec postrúhaný parmezán, ale môže byť napr. aj pecorino. Ak je zmes hustá prilejeme ešte trochu oleja.

  3. 3

    Hotové pesto nalejeme do pohárika so šroubovacím uzáverom a na vrch pesta ešte nalejeme 0.5 cm hladinu olivového oleja. Skladujeme v chladničke, kde nám vydrží cca 1 týždeň. Ak si ho chceme uchovať, na dlhšie môžeme ho aj zamraziť. Možnosti jeho využitia sú fakt nekonečné.

  4. 4

    Tak dnes som dokúpila túto krásnu bazalku a urobila reparát, nakoľko ani mne sa farba pesta nepáčila, lebo som nemala pri jeho príprave dosť bazalky. Teraz som spokojná aj s kvalitou aj s obrázkom.

    Bazalkové pesto - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
tak teda Vierka, velmi sa mi paci tvoje pesto, musim sa uz aj ja konecne na to odhodlat
62milan
Prepáč pesto robím roky, ale ta farba???????????????????Kam sa ti podela bazalka?
tinca
@62milan Milanko uznávam, že ho mávam krajšie,ale mala som poslednú bazalku čo som celú zostrihala, a olivový olej mal veľmi intenzívnu farbu, tak preto, Ale bolo chutné aj tak.
sonulienka
Keď je chuťove dobré tak aj keď by malo byť farebne trochu iné na tom nezáleží. Tu ide o chuť.Suroviny sú výborné ukladám do KK.
marianne
taketo pesta ja mozem,len ked ta bazalka toho roku ziadna slava.Nemala svoj rok,lebo v minulom bola krasna.Ukladam si,dobre pesto sa vzdy zide...
afataga
este taka poznamocka: šrob je po cesky, po slovensky sa to vola skrutka
tinca
Dnes som dokúpila krásnu bazalku a pridala k pestu myslím,že teraz je ako má byť čo povieš ? @62milan Zároveň som upravila úvodné foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia