Pečené batáty
Pečené batáty

Batáty s čili a medom fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 12. novembra 2017
Batáty s čili a medom (fotorecept)
Foto: kucharka

Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

15 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny.

    Batáty s čili a medom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Batáty očistíme a pokrájame na štvrťky. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme batáty, pokvápeme olivovým olejom a medom a posypeme s čili a soľou. Čili sú najlepšie čerstvé červené, ale používam aj zelené aj sušené... aké mám zrovna doma.

    Batáty s čili a medom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som plech rozdelila klobáskami na dve polovičky : jedna pre dcérku, bez čili.

    Batáty s čili a medom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 180 stupňoch do chrumkava.

    Batáty s čili a medom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá příloha, to rozdělení nemá chybu!
afataga
Mne bataty moc nechutia, ale obcas si takto robim cuketu, naposledy vcera ku kur. stehnam, aj ked bez medu.
kucharka
Ďakujem, dievčence, som rada, že sa páči.
@Haji , to preto, aby boli všetci spokojní a najedení ...:-))
@Afataga , cuketu robím aj ja s čili, s cesnakom a bylinkami, ale len tak opečenú na panvici.
Pekný zvyšok nedele!
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia