Foto: ajuska155
Milujem batáty, či pečené alebo ako obmenu klasicej zemiakovej kaše. Kedže sú to predsa len sladké zemiaky, ako im na Slovensku nadávame, prečo to Zobraziť celý popisMilujem batáty, či pečené alebo ako obmenu klasicej zemiakovej kaše. Kedže sú to predsa len sladké zemiaky, ako im na Slovensku nadávame, prečo to neskúsiť na sladko.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Očistený zemiak si nastrúhame na jemno na strúhadle.
-
2
Oddelíme si bielka od žltok. Bielka vyšľaháme do peny a odložíme bokom. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny.
-
3
Do žltok postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko, maslo, škoricu a nakoniec postrúhaný zemiak.
-
4
Zmes je pomerne hustá, teraz do nej pridáme opatrne vyšľahané bielka. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme na 200 °C asi 25 minút .
-
5
Po vybratí koláč ešte teplý, nie však horúci, polejeme kyslou smotanou, a posypeme škoricou. Smotanu ochutíme trochou cukru.
-
6
Najlepší je z chladničky, po niekoľkých hodinách. Lahoda, pohoda :)
Ďakujem za skvelý recept