Baranie stehno s kalerábovým ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 1,5 hodiny.
  2. V hrnci na oleji urestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný kaleráb, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a necháme dusiť domäkka. Keď je kaleráb udusený, pridáme zopár lístkov tymianu a smotanu dochutíme soľou a korením.
  3. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny, posolíme, obalíme ich v plátkoch slaniny, pridáme cibuľu a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 45 minút.
  4. Upečené zemiaky spolu s kalerábovým ragú a nakrájaným baraním stehnom podávame na tanieroch.