Baranie pečené

peter64 - fotkapeter64, 7. júla 2012

Suroviny

600-800 g
1 ks velka
3 Struciky
4 pl
300 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme blán a dôkladne popreťahujeme kúskami cesnaku,osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do väčšieho pekáča s roztopeným maslom a olejom pridáme nasekáme bylinky, podlejeme vývarom, pridáme na štvrtky pokrájanú cibuľu a pečieme pod pokrievkou zhruba 50 minút a pravidelne podlievame. Potom mäso odkryjeme a dopečieme do zlatova.

Diskusia k receptu

medulienka122
Peter64, však si ty zabil barana! ak som dobre počítala, máš tam rcpt. na toho chudáka habadej/10 som napočítala, ďalej sa mi nechcelo/. Určite sú radi tí, ktorí baraninku môžu, ja mám na baranie a divinu alergiu, tak si ich upravím poľa tvojich rcpt. Už sú v kk.
valeri
No aj mne sa zdá, že asi chováš barance. :-))
anajka
Veď je to zdravšie mäso ako bravčové. Má svoju vlastnú chuť a treba si len zvyknúť, ale kto nemôže zo zdravotného hľadiska, ten môže len závidieť. Peter64 ďakujem za všetky recepty ktoré si sem dal a ešte dáš.
medulienka122
anajka, však aj závidím! Raz som jedla na Máchovom jazere guláš z baraniny, druhý raz v Tatrách, a vždy to skončilo ako "otrava"- alergia, bohužiaľ:(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia