Baraní guláš

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú údenú slaninu vypražíme, pridáme bravčovú masť a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme doružova.
  2. Aby guláš nezhorkol, odstavíme hrniec z ohňa, necháme ho chvíľu vychladnúť a až potom prisypeme mletú červenú papriku. Dobre premiešame, počkáme, kým cibuľa nasiakne paprikou, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a trochu popražíme.
  3. Pridáme očistené, pokrájané mäso a na kocky pokrájaný zemiak. Osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom, rascou, rozmarínom, materinou dúškou a podľa chuti štipľavou mletou červenou paprikou.
  4. Všetko podusíme vo vlastnej šťave. Zalejeme horúcou vodou a keď je mäso skoro mäkké, pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky.
  5. Keď zemiaky zmäknú, nahádžeme z cesta na drevenom lopári halušky (vajce, hladká múka, voda) a guláš dovaríme. Ku koncu pridáme rozmrvené lístky majoránu a odstavíme z ohňa.
  6. Horúci guláš zajedáme chlebom.