Baraní guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Nadrobno nakrájanú údenú
slaninu vypražíme, pridáme
bravčovú masť a nadrobno
nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme
doružova.
- Aby guláš
nezhorkol, odstavíme hrniec
z ohňa, necháme ho chvíľu
vychladnúť a až potom prisypeme
mletú červenú papriku.
Dobre premiešame, počkáme,
kým cibuľa nasiakne paprikou,
pridáme pokrájanú
koreňovú zeleninu a trochu
popražíme.
- Pridáme očistené,
pokrájané mäso a na kocky
pokrájaný zemiak. Osolíme,
okoreníme, ochutíme cesnakom,
rascou, rozmarínom,
materinou dúškou a podľa
chuti štipľavou mletou červenou
paprikou.
- Všetko podusíme
vo vlastnej šťave. Zalejeme
horúcou vodou a keď je
mäso skoro mäkké, pridáme
očistené, na kocky pokrájané
zemiaky.
- Keď zemiaky zmäknú,
nahádžeme z cesta na drevenom
lopári halušky (vajce, hladká múka, voda) a guláš
dovaríme. Ku koncu pridáme
rozmrvené lístky majoránu
a odstavíme z ohňa.
- Horúci
guláš zajedáme chlebom.
|