Baraní guláš

Autor receptu: peter64

Postup

  1. Mäso umyjeme,odstránime z neho prebytočný tuk,pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
  2. Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme trocha mletej červenej papriky a znova chvíľu popražíme. Potom pridáme mäso,soľ,trocha rasce a bez podlievania dusíme,až kým sa šťava z mäsa celkom nevyparí a mäso sa nezačne pripekať.Potom ho podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.
  3. Keď je mäso skoro mäkké,pridáme pokrájanú zelenú papriku ,pokrájené rajčiaky a dusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou,chvíľu povaríme a potom rozriedime horúcou vodou.Šťava nemusí byť veľmi hustá. Guláš môžeme pripraviť aj bez zahustenia,ale potom dáme viac masti,aby bolo dosť šťavy.