Baraní guláš s opekanými šúľancami

Autor receptu: redakcia

Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ a niesli na stôl dobroty, akým dnes vravíme trendové a zážitkové.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu urestujeme dozlatista na masti alebo oleji, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian, cesnak a dusíme.
  2. V druhom hrnci uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť. Zemiaky zomelieme, pridáme múku, krupicu, vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého robíme šúľance.
  3. Šúľance po uvarení v osolenej vode opekáme na panvičke v oleji. Keď je mäso mäkké, guláš zahustíme, dochutíme a podávame so šúľancami a s čerstvým kôprom.