Baraní guláš s opekanými šúľancami
Autor receptu: redakcia
Syry, zemiaky,
kapusta, plody
a mäso z lesa...
kuchyňa liptovských
babičiek vlastne
vôbec nebola fádna.
Zapojili fantáziu,
fortieľ a niesli na stôl
dobroty, akým dnes
vravíme trendové
a zážitkové.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájanú cibuľu urestujeme dozlatista na
masti alebo oleji, pridáme nakrájané mäso,
osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian, cesnak
a dusíme.
- V druhom hrnci uvaríme zemiaky v šupke
a necháme vychladnúť. Zemiaky zomelieme,
pridáme múku, krupicu, vajce a soľ a vypracujeme cesto,
z ktorého robíme šúľance.
- Šúľance po uvarení v osolenej vode opekáme
na panvičke v oleji. Keď je mäso mäkké, guláš
zahustíme, dochutíme a podávame so šúľancami
a s čerstvým kôprom.