Barack Obama rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júla 2016

Recepty britskej kráľovnej Alžbety a rumunskej kráľovnej Márie už tu mám uverejnené.Dnes som piekla obľúbený zákusok prezidenta USA Baracka Obamu.

20
porcií
20 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 2x:
6 ks
240 g
125 g
120 g
50 g
štipka
na špic noža
250 ml
Krém parížsky:
500 ml
250 g
Na vrch čokolo poleva:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Podľa receptu sa má z jednej dávky čiže 6 vajec upiecť jeden korpus, ktorý sa má prerezať pozdĺžne na polovice a naplniť marhuľovým lekvárom.Lenže ja všetky recepty vylepším a tento zákusok som obohatila parížskou šľahačkou.Takže som upiekla všetky korpusy po jednom, aby boli všetky rovnaké.Pri zostave som pokračovala tak, že medzi dva spodné korpusy som okrel lekváru dala i parížsku šľahačku.Medzi druhý a tretí korpus som dala iba džem a opäť medzi tretí a štvrtý okrem lekváru i šľahačku.Takto zostavený koláč som dala stuhnúť na noc do c hladničky. Takže rozbila som 3 vajcia, k bielkom som pridala štipku soli vyšľahala tuhý sneh a pridala jednu lyžicu cukru a došlahala.K žltkam som pridala zbytok cukru a vymiešala do peny.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas šľahania som pridala i maslo a poriadne prešľahala.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    čokoládu som nechala roztopiť nad parou a pridala som do cesta.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva i sódou.Napokon i tuhý sneh som opatrene vmiešala.Plech 27 x 37cm. som vystlala papierom na pečenie a cesto som rozložila rovnomerne.Pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si i druhé cesto a takto som pokračovala, kým sa mi neupiekli všetky 4 korpusy.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.Korpusy sú krehké, treba nechať dobre vychladiť.Ešte deň vopred som si nechala v šľahačke roztopiť čokoládu a uložila do chladničky.Parížsku šľahačku som dnes vymiešala, rozdelila na 2 rovnaké polovice a dala do chladničky stuhnúť.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prvý korpus som uložila na podnos.Potrela som ho marhuľový džemom.Potrela som ho polovičou parížskej šľahačky a položila som na krém druhý korpus.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhý korpus som iba natrela marhuľovým džemom a položila som tretí korpus.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tretí korpus som opäť natrela džemom a rozotrela som druhú polovicu parížskej šľahačky.Položila som posledný štvrtý korpus a koláč som na noc uložila do chladničky.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Druhý deň som rezy poliala čokoládovou polevou.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokrájala som ich na rezy.Na zdobenie som použila bielu čokoládu.Prajem vám dobrú chuť.

    Barack Obama rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

siisa
Si skvelá cukrárka, keď kuknem tvoje koláče, tak už len pohľad napovie, že musia byť úžasné. Máš peknú a precíznu prácu, dokážeš sa vyhrať s ozdobou, že stačí pozrieť a chcem to ochutnať ! Páči sa mi aj herlekýn aj somlói rezy a veľa iných. Veľká poklona tvojej vareške :) KK a 5*
mesiar50
Spravila si ukážkový a nepochybujem o tom,že aj veľmi lahodný zákusok.Posielam ti veľa,veľa hviezdičiek. ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
kecemis
Krasna praca. Som presvedceny, ze ak by Obama vyskusal takto vylepseny, urcite by sa prestahoval do tvojej blizkosti.
likalu
Izka, krásny recept a jednoduchý. Ešte otázka, robila si 4x 3 vajcia? Vďaka za odpoveď.
izabella929
@likalu ,ďakujem za pochvalu.) áno robila som to tak že 4x3 vajcia, lebo som chcela, aby všetky korpusy mali rovnakú hrúbku.-)radšej si dám záležať na korpusoch i krém rozdelím presne, aby to vyzeralo pekne.-)
haji
Izi, krásné řezy, určo velká dobrota. Bodovala by jsi u mého bratra na celé čáře, bo on miluje všechno čokokakao, a čím tmavější, tím lepší. Hned bych si dala i já takovou dobrotu, sladké miluji! Díky za receptík, krásná fota!
danda3
Izabelka, krásne rezy si urobila Obama by sa určite zalizoval, takú dobrotu ešte určite nejedol, perfektne si ho vylepšila.☺
nonina
Prepacte,v recepte pisete 6 vajec,v postupe robite 4 korpusy,kazdy z 3 vajec.Nemali ste napisat 12 vajec?Ostatne ingrediencie sa potom asi tiez dvojnasobia.V receptoch dodrzujem presnost a zvlast v receptoch ,ktore peciem prvykrat.Nazov receptu sa mi paci a zakusok je urcite vyborny.
venusa
@Mariamka (24.7.2016 10:34)
Tiez som toho názoru, tam takéto koláče nejedia. Oni radi tie suché cookiesky.
Tento koláč poznáme uz roky ako parížsky krém a da sa výborne kombinovať ci s džemom ci s ovocím a názvov je uz požehnane, no barákov mu nepristane. No Popis, práca aj celkový výsledok bez komentára.

marienka44
@Likalu (23.7.2016 18:44)

Aj ja som zmatena a neviem, ci tam nemalo byt napísane 12 vajec, kedze cesta su na obrazku 4. Vyzeraá skvele a aj asi chutí, je tam veľa cokolady. Ukladam do KK.
Z 3 vajec nie je tenky ten jeden plát?
dosa
... suhlasim s Radost, veruze nesekne...
paradny kolacik!!!
izabella929
@nonina , v úvode môjho receptu píšem,že základný recept sa pečie zo 6 vajec,korpus sa pozdĺžne prekrojí na polovicu a naplní džemom.Ja som samozrejme recept pozmenila a veru som piekla tento zákusok z 12 vajec a delila som si i suroviny.Áno, pláty sú dosť tenké a treba dávať pozor pri ťahaní pečiaceho papiera z korpusu, lebo v ceste je čokoláda a preto je dosť prilepený o papier.Urobila som to tak, že som nožom potiahla popod korpus a potom som zdvihla korpus aj tak treba dávať pozor, aby sa nezlomil.Ak by si mala ešte nejaké otázky, pokojne mi napíš, rada odpoviem.@mariamka , prijmam tvoj názor, ale ja politiku neriešim a ľudí nehodnotím podľa farby pleti a ani podľa toho akým dielom sa podieľajú na medzinárodnej situácii.V každom človeku je niečo dobré, keď už nič iné, tak dobré srdce voči svojej rodinke.Keby tu bol recept prezidenta Putina, upiekla by som ho tiež precízne a neriešila by som politickú situáciu vo svete.Prosím , aby ste ma kvôli tomu názvu nesúdili a nestavali do zlého svetla.Nie som na vine tomu, ako momentálne tento svet funguje.@rados ť moja milá,prosím nehodnoť osobu prezidenta a kvôli nemu tento zákusok ako sfušovaný.Napokon som recept úplne zmenila a verím, že takto sa vám všetkým páči.Je dosť možné , že v USA tento zákusok nepiekli a možno ho prezident ani nejedol, ale toto nebolo mojim cieľom, a neviem, či vôbec tam také zákusky pečú. V každom prípade, keby prezident ochutnal túto verziu vylepšeného zákusku, rozhodne by ho chválil ako moja rodinka dnes.@kecemis , ty si to napísal správne, keby ho ochutnal iste by si ma minimálne postavil do pozície dvornej pekárky.-))))) ale to bol žart. Prepáč.@kukulienka71 ,vďaka za pochvalu, od teba ma moc potešila.-)@cesminaz , moja milá, ďakujem pekne.-)Všetkým vám, ktorým sa môj zákusok páči a pridali ste mi komentáre veľmi pekne ďakujem.-)

jamarlen
páči sa mi koláčik , tvoj komentár a svet bez rasizmu, mám rád bielu aj hnedú čokoládu:)
perla61
Vyzerá a aj chutí určite výborne a už je v KK. Upečiem v piatok,lebo v sobotu ideme na 60-tku môjmu bratrancovi,možno sa mu poteší. Vlastne začať musím už v stredu aby dobre stuhol a mohli sme ho dopraviť do Bernolákova. Všetky rcp od Izky sú výborné!
jack
Milá Izka.Ďalší skvelý recept.Mám ich od teba uloženè veľa.A nielen zákusky,ale aj čalamády ktoré chcem postupne vyskúšať. Ešte som ich neprešla celé,som asi na 23 strane.Si proste no.1 cukráročka a gazdinká.Vďaka za recept.
venusa
@Perla61 (24.7.2016 21:59)

Izabela mi nevadí, ma perfektne rcp. Nepáči sa mi pomenovaný rcp, je to môj nazor. Ze je sladký je mi suma fuk.
1x radost
mesiar50
@Venusa
Kto chce psa biť, palicu si nájde!
Kuchárka,ktorá má na vareche zverejnených skoro
1000 receptov,nemá za potreby na seba nijako upozorňovať!

@Izabella929
,,Barack Obama rezy",výstižný názov s ktorým som sa stretol už na viacerych serveroch kde publikujú recepty.Si prvotriedna šikulka.



bubaya
No ten pán Obama nie je veľmi originálny, je to v podstate Sacherova torta. Ale to vylepšenie so šľahačkou sa mi veľmi páči, to sa ti podarilo. Ukladám a hviezdičkujem.
mionag
ma nejaky vyznam maslo a olej v poleve? ja robim vzdy na kolac taku z cokolady a smotany a je vyborna...ale maslo ani iny tuk nedavam...
izabella929
@mionag , aký význam má maslo v mojich polevách tu iba v krátkosti a vôbec neriešim názory iných.Z môjho hľadiska a z dlohoročných skúseností len napíšem, že neznášam, keď pri krájaní mi ide poleva za nožom.Ja to robím takto a ty to môžeš robiť podľa svojho uváženia.Asi netreba písať, že i v tomto recepte je vidieť, že poleva drží a nerobí mi farebné pruhy na reze.V minulosti som to tiež robila i tak iba so smotanou.A ja tuky nepoužívam, len domáce maslá.Ďakujem pekne za tvoj komentár.-)
vivien33
@Likalu (23.7.2016 18:44)

Vôbec nie jednoduchý recept :-( Práve som dopiekla tie pláty a sú naozaj nesmierne jemné a krehké. Je veľmi ťažké s nimi narábať. Je to tým, že na 6 vajec ide iba 50 g múky? Je ten pomer naozaj správny?

Izabella, si veľmi šikovná, pre nás menej skúsených však tento recept nie je veľmi vhodný.
izabella929
@vivien33 , aký je problém s receptom? vyššie hore píšem pre @nonina... že som korpusy piekla 4 teda z 12 vajec..takže ak si to vydelíš na jeden korpus som použila 3 vajcia..všetky suroviny treba deliť..delila som i múku,maslo ,čokoládu, cukor,sódu som dala do všetkých rovnako na špic noža.A menej skúsené pekárky musia trošku dávať pozor.No som veľmi zaskočená tvojim komentárom a predovšetkým ma mrzí, že sa ti nepodaril.Určite je to pravda, že je korpus veľmi krehký, ale netrhal sa mi. Musím sem asi pridávať recepty, ktoré zvládne aj menej skúsená kuchárka a už teraz sa za tento recept ospravedlňujem.Mrzí ma to veľmi a už zase mám pripravený nový recept a mám obavy, že opäť bude trošku zložitý.Napokon milá vivien ja mám v mojom albume vyše 150 druhov zákuskov, prosím vyber si niečo, čo nie je tak náročné. Odpusť mi prosím.
izabella929
Ešte som zabudla dodať. Schválne som nechala z týchto Obama rezov 2 kusy v chladničke.Bola som zvedavá, ako sa bude zákusok chovať po týždni.Takže piekla som ich v piatok a o týždeň ďalší pondelok som si ho dala na tanierik ku káve..verte -neverte, ale ten zákusok bol aj po 10 dňoch jedlý a tak vynikajúci ako keď som ho upiekla.Toto nie je na moju obhajobu, len konštatujem, že moje zákusky sú jedlé aj po uplynutí dlhšej doby.V tomto prípade 10 dní.čo určite neplatí na zákusky z cukrárne.
vivien33
@Izabella929 (5.8.2016 15:55)

Mrzí ma, ak sa vás môj komentár dotkol. To so naozaj vôbec nechcela a ani by som si to nedovolila, máte tu rozsiahli album plný zaujímavých receptov, ste veľmi skúsená a šikovná a my nemej skúsené sa z vašich podrobných popisov môžeme veľa priučiť. Preto mám práve vaše recepty rada. Môj komentár bol určený pre také ako som ja, ktoré potrebujeme možno trošku viac praktických informácií. Mnohé komentáre, ktoré tu na vareche sú sú plné krásnych pochvalných slov ale z praktického hľadiska nepoužiteľné. A prosím nehnevajte sa na to za mňa.
Pri príprave som postupovala tak ako ste radili: 3 vajíčka + 25g múky na jeden plát. A samozrejme aj ostatné suroviny dopočítané podľa toho.
Ešte čo som spravila JA chybne bolo, že som pod krém dala väčšiu vrstvu džemu, takže koláč bol dosť veľmi sladký. Dúfam, že druhým moja skúsenosť pomôže a Izabella, vám ďakujem. Iste vyskúšam aj iné vaše recepty.
izabella929
@vivien33 ,vôbec sa ma to nedotklo.Proste jednoznačne som bola prekvapená, že sa to nepodarilo vám a naviac z toho, že ma ani nenapadlo,že je tak zložitý.Pre neskúsené som uviedla prvú variáciu, kde stačí upiecť korpus zo 6 vajec, prekrojiť na polovicu a naplniť džemom.Ja som tento recept prepracovala a urobila som z neho zákusok chutný.S parížskou šľahačkou mal celkom iný rozmer.Budem sa snažiť písať recepty tak, ako ich prepracujem ja , aby ste nemuseli počítať gramy.Ešte jedna dobrá rada pre všetky začiatočníčky.Pokiaľ používate pod krém džemy, lekváre, prosím nechajte ich poriadne zohriať na horúco a takto natierajte na korpus.Lekvár vám nebude utekať spod krému.Natieram ich metličkou len na tenko, aby rýchlo lekvár zaschol.pokiaľ chcete dať hrubšiu vrstvu, tá prvá musí byť suchá, aby mohla na ňu ďalšia vrstva.Ja však toto nerobím, lebo považujem jednu vrstvu dosť sladkú na to, aby bolo cítiť, že i lekvár je pod krémom.Všetko je v pohode, na nikoho sa nehnevám a som iba rada, že sa vám moje recepty, aj keď zložitejšie páčia...) ďakujem veľmi pekne za tento milý komentár.-)
kovacska15
nooooo, korpusy dopečené... ale musím uznať, že sa s nimi naozaj veľmi zle manipuluje... sú fakt krehké a myslím, že to nie je nedostatkom skúseností, keďže pečiem torty a koláče sú u nás na bežnom poriadku. chuťovo sú korpusy výborné a je mi jasné, že aj koláčik bude skvelý... len tie nervy s popraskaným korpusom - jooooj... skoro som to vyhodila :) ale po ochutnaní som to zvážila a pre náš stôl to bude stačiť - aj tak to spojí lekvár a zakryje šľahačka... :)
teším sa na komplet koláčik
izabella929
@kovacska15 , no veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu.-) nuž potrápil ten korpus i mňa, ale zákusok ako celok bol fantastický.-)vždy som rada piekla zložité zákusky viac ma zaujali, ako tie jednoduché.Veľmi pekne ďakujem za tvoj milý komentár.-)