Bandurky s tvarohom

popkabj - fotkapopkabj, 12. júna 2015

Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď mal niekto kravku alebo kozičku, resp. domáci Zobraziť celý popisRecept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď mal niekto kravku alebo kozičku, resp. domáci tvaroh, to bola dobrota!

30-40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
300 g (najlepšie domáci)
2
podľa chuti
 (alebo acidofilné mlieko)




Postup

  1. 1

    Oškrabeme zemiaky a varíme v osolenej vode. Medzitým si cibuľu ošúpeme, nakrájame (na kúsky, aké mame radi) a do mäkka ju na masle alebo oleji opečieme. Keď sa zemiaky uvaria, vodu zlejeme, do hrnca pridáme maslo (ja pridávam celé malé maslo - 125g) a zemiaky pučákom roztlačíme. Potom pridáme opečenú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať (kto nemá rád, môže vynechať) a 300 g tvarohu, ktorý nadrobíme. Nakoniec to celé osolíme podľa chuti, premiešame a podávame s kefírom alebo acidofilným mliekom. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

mracik9
U nás sa jedlo väčšinou na večeru,ale bez tvarohu s domácim kyslím mliekom,to bola dobrota :))
frezia68
Práve dnes mám na večeru z nových zemiakov ,s novou cibuľkou a bez tvarohu = fajnotka :-)
olinecka
Tak je to recept starých materi oni mali veľa práce na roli a tak keď bola kravička ,grule nebol problém rýchlo a výborne navariť!!!!Chválim!!!!
popkabj
Ja som si tiež minule navarila, som sa nevedela ojesť toho :)
radost
ja mám rada bez dusenej cibule-teraz s mladou čerstvou aj s cíbikmi..zemiačky omaslovím a posypem tvarohom..muž má rád aj s dusenou cibuľou..
jednoduchá dobrota..:-)
pekarik
za mojej éry to bola pravidelná večera,nikdy sa to neprejedlo,v lete nebolo času na vyvaranie,zemiaky,kyslé mlieko a domáce maslo,cmar boli základné suroviny,vďaka za zachovanie tradicií




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia