Banánový sen (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Nie a nie nájsť recept na banánový koláčik podľa mojich predstáv, tak som si ho musela vymyslieť sama. Vyšiel z toho vysoko chutný zákusok - verím, že si pochutíte aj vy! :)

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a PDP. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Rozotrieme na papier na pečenie a pri 160° si po jednom upečieme dva tenké pláty.
  2. Spodný plát dobre postriekame /pokvapkáme/ rumom a potrieme kyslastým džemom. Položíme druhý plát a opäť postriekame rumom.
  3. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.
  4. Z mlieka, pudingov, vanilkového cukru a trošky rumu uvaríme puding. Za občasného premiešania vychladíme. Vychladený zašľaháme do masla.
  5. Na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, na ktorú poukladáme banány nakrájané na kolieska. Následne potrieme zvyšným krémom. Kým si pripravíme šľahačku, necháme trocha ztuhnúť v chladničke.
  6. Nakoniec si pripravíme dvojfarebnú šľahačku. HNEDÁ: 375 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme s 2 smetafixmi na pevno. Ochutíme 1 PL kopcom práškového cukru a zafarbíme 2 PL kakaa. Natrieme na koláč a opäť dáme do chladničky, kým vyšľaháme bielu šľahačku.
  7. BIELA: druhých 375 ml vyšľaháme opäť s 2 smetafixmi a ochutíme 1 PL kopcom práškového cukru. Po lyžiciach si ju rozložíme na všetky strany koláča a opatrne rozotrieme, tak aby sa nezafarbila na hnedo.
  8. Odložíme do chladničky stuhnúť - najlepšie cez noc. Nakrájané kocky ozdobíme napr. čokoládovými pilinami a potom už len stačí snívať svoj banánový sen ... :)
  9. A jeden spokojný vychutnávač :D