Banánový sen fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 10. septembra 2014
Banánový sen (fotorecept)
Foto: dzejsik

Nie a nie nájsť recept na banánový koláčik podľa mojich predstáv, tak som si ho musela vymyslieť sama. Vyšiel z toho vysoko chutný zákusok Zobraziť celý popisNie a nie nájsť recept na banánový koláčik podľa mojich predstáv, tak som si ho musela vymyslieť sama. Vyšiel z toho vysoko chutný zákusok - verím, že si pochutíte aj vy! :)

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
160 g
5 PL
2 PL
200 g
2 PL kopcom
1/2 balíčka
 na potretie
Krém:
1 l
3 ks
2 ks
 od oka
250 g
10 - 11 PL
3 - 4 ks
Dvojfarebná šľahačka:
750 ml
4 ks
2 PL kopcom
2 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a PDP. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Rozotrieme na papier na pečenie a pri 160° si po jednom upečieme dva tenké pláty.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spodný plát dobre postriekame /pokvapkáme/ rumom a potrieme kyslastým džemom. Položíme druhý plát a opäť postriekame rumom.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, pudingov, vanilkového cukru a trošky rumu uvaríme puding. Za občasného premiešania vychladíme. Vychladený zašľaháme do masla.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, na ktorú poukladáme banány nakrájané na kolieska. Následne potrieme zvyšným krémom. Kým si pripravíme šľahačku, necháme trocha ztuhnúť v chladničke.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec si pripravíme dvojfarebnú šľahačku. HNEDÁ: 375 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme s 2 smetafixmi na pevno. Ochutíme 1 PL kopcom práškového cukru a zafarbíme 2 PL kakaa. Natrieme na koláč a opäť dáme do chladničky, kým vyšľaháme bielu šľahačku.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    BIELA: druhých 375 ml vyšľaháme opäť s 2 smetafixmi a ochutíme 1 PL kopcom práškového cukru. Po lyžiciach si ju rozložíme na všetky strany koláča a opatrne rozotrieme, tak aby sa nezafarbila na hnedo.

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odložíme do chladničky stuhnúť - najlepšie cez noc. Nakrájané kocky ozdobíme napr. čokoládovými pilinami a potom už len stačí snívať svoj banánový sen ... :)

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A jeden spokojný vychutnávač :D

    Banánový sen (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
to je fakt sen! veľmi sa mi páči celé zloženie, si nesmierne šikovná, precízna! určite by som si dala, veľmi rada, ukladám do KK, 5* Aký veľký plech si dala?
steffik
V sobotu potrebujem slávnostné menu pre 6 osob. Tento recept považujem za veľmi zaujímavý, takže bude za dezert. už je v KK 5 hviezdičiek
tinca
@Dzejsik teda krásne si ho vyskladala, je dosť prácny, ale podľa vychutnávača chutil iste znamenite 5*:)
mariamka
krasny na vizaz a chutny podla zlozenia, myslela som na prvy pohlad, ze krem je tvarohovy, podla tych ciastociek, kedze nie, asi sa ti len mierne "sekol",, treba vyrovnat teploty masla a pudingu a spajat naozaj opatrne, neber to kriticky, iste len nedopatrenie :)
dzejsik
ďakujem :)
@mariamka veru som ich naozaj len takmer vyrovnala .. robila som ho už neskoro večer (skončila okolo 23 00) po celodennom výlete a už sa mi nechcelo čakať, tak si vravím, že snáď to prežije O:) nesekol sa veľmi, to by som zbadala už pri miešaní, až ráno som si to pri fotení všimla, keď som zapla makro na foťáku :)
mariamka
stalo sa aj vacsim majstrom,, som rada, ze si uprimna, makro je potvora :) ale iste nas to neodradi od vyskusania
pusta
obdivujem tvoju precíznu prácu a trpezlivosť :-)
pekne si sa vyhrala s detailmi a zložením, lákavý zákusok si vykúzlila.
nádherné foto, len vybrať z obrazovky a už len s chuťou maškrtiť :-)
si veeeeľmi šikovná. :-)
*****
prhlavka
tento tvoj krásny zákusok vyskúšam najbližšie, vyzerá veľmi ,,žratelne" :D
antalik
Dobrý deň, koláčik vyzerá super, viete mi napísať mail? Mal by som otázku ohľadom tohto koláčika. (Nechcem tu verejne) Môj mail je iphonedotyk@gmail.com Ďakujem pekne.
zizazi
milá Dzejsik, dakujem veľmi pekne za recept, robila som ho na rodinnú oslavu a zožal veľký úspech....určite som ho nerobila posledný krát
kukulienka71
Milá @dzejsik , tvoj banánový sen sa stal aj u nás konečne skutočnosťou:-) je bombový!!!! výzorom hrozne zaostávam, ale chuťovo sa ho nevieme nabažiť, myslím, že si vymyslela banánovú dokonalosť;-) Maj pekný deň:-)


haji
@Kukulienka71 (21.5.2016 09:10)
Hm, tak to musí být dobrůtka! Krásný a chutný sen banánový. Jsi šikulka!! Krásný den, Kuku!!
haji
@Kukulienka71 (21.5.2016 10:37)
Děkuji, milá Kuku! U nás je krásně, svítí sluníčko! Mávám!!
dzejsik
@Kukulienka71 (21.5.2016 09:10)

No tak ja si rozhodne nemyslím, že výzorom zaostávaš! Máš ho KRÁSNY! ;) A veľmi sa teším, že chutil. Zatiaľ kto vyskúšal, tak piekol aj znova. :)) Dokonca kamarátka mi vravela, že je z neho obľúbený koláčik jej manžela.
Maj sa dobre, pekný týždeň prajem. ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia