Banánový koláč

kladika - fotkakladika, 14. júna 2012
Banánový koláč
Foto: kladika

Ak máte veľa zrelých banánov, skúste upiecť tento celozrnný koláč s ovsennými vločkami.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1,5 hrnček zrelé
štipka
1/2 KL
1/2 KL
1,5 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme, postupne prišľahávame olej, med a banány. Múku zmiešame s vločkami, orechmi, sódou bikarbónou, soľou a škoricou, pridáme k vaječnej zmesi, dobre premiešame, vylejeme do tortovej alebo koláčovej formy a upečieme.

  2. 2

    Upečené môžme ozdobit ľubovoľným ovocím a poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

mracik9
Tak ten koláčik pečie moja dcéra pre malú,ja to mám uložené pod názvom,banana bread,dobrotka
kladika
Ja som uz piekla velakrat podla roznych receptov tento kvazi banana bread- s malymi odchylkami v surovinach, aj bez vajec...mozno uz podla 5 roznych receptov. Tento mi chuti najviac, a ak niekto nepozna konkretne tento recept, mozno ho zaujme a vyskusa :-)
dorisa
ten je kráááásny, vymením za kysnutý s čerešňami
kladika
No, ak je celozrnný bez mlieka, a cukru, tak beriem! :-)
stacy77777
aj ja si ukladám do racio rubriky, v poslednom čase často pečiem hlavne pečivo a chlebík z celozrnnej múky, tak rada uvítam aj sladkosť
evanaaa
Páči sa mi tam tá celozrnná múka, ja už len takú väčšinou používam a potom ešte tú z Norbi Update. Tie banány sa roztlačia alebo len nakrájajú, ja to totiž nepoznám? Ale ukladám si recept do KK.
marianne69
Chcela by som sa ti pekne poďakovať za tento koláčik,včera večer som ho spravila.Keďze som si mohla zameniť v ňom múku,môžem maškrtiť aj ja,je naozaj vynikajuci,bude môj obľúbený,musela som si ho schovať,by mi ho boli celý zbodli...preistotu som ešte upiekla plech perníka:-))
kladika
tesiiim sa ;-) mozem sa opytat- aku muku si pouzila? Aj ja experimentujem s roznymi mukami- kukuricnou, pohankovou a pod. tak by som bola rada za tvoj tip!
marianne69
@kladika pouzila som spaldovu.Ak peciem pre mojich doma pouzivam normalnu psenicnu,ale pre seba len spaldovu celozrnu specialne pre kolace a ovsennu celozrnu.
sasa2013
Ďakujem za super recept, len ja som spravila malu obmenu, orechy som nedala mlete, ale som ich narezala s nožom a myslím, že sa to perfektne hodí ;-) odporúčam tento kolac, je to zaručený úspech!!!
anitka153
perfektny,ja som sice na miesto medu dala iba 4kl hnedeho cukru a bol dostatocne sladky.Kto nema rad velmi sladke kolace,kludne moze aj menej ,lebo tie zrele banany su dost sladke.Oriesky som posekala,aby ich bolo citit a bol super !!!!Treba vyskusat urcite.Tie vlocky ani necitit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia