Banánový koláč fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 28. októbra 2010

Tento recept mam uz velmi dlho. Nasla som ho v kucharskej knihe, ktoru som si medzi prvymi kupila ked som prisla do Australie.

Suroviny

1 1/2 salky
125 g
3 ks
2 salky
1 KL
125 ml
3-4 kusy
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Roztlacila som si styri mensie banany. Ked su vacsie staci dat tri. Rozslahala som cukor s maslom. Potom postupne za staleho miesania som pridala vajicka.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec som pridala muku rozmiesanu so sodou bikarbonou, roztlacene banany a kysle mlieko. Vsetko som to pomaly zmiesala do kopy.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som vyliala na plech velosti 23/30cm. Kolac som piekla vo vyhriatej rure 30 minut.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicku horuceho kolaca som posypala skoricovym cukrom. Druhu polovicku som potrela kremom.

  5. 5

    Krem; 50g masla som vymiesala s praskovym cukrom. Do toho som potom zamiesala Philadelphia syr.

Diskusia k receptu

dorisa
Koláčik vyzerá krásne, taký jemný. Ukladám do mojej KK, upečiem, ďakujem. Ten syr je niečo ako náš čerstvý syr termizovaný,napr.Lučina?
sandratamer
Čo sa týka toho syra Philadelphia, ja ho v receptoch nahrádzam jemným tvarohom z Lidlu, tým polkilovým vo vaničke. Alebo hocijakým smotanovým jemným tvarohom.
remcula
Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla Philadelphia sýr. Jinak nádherný dortík..
babav
U nas sa tento druh kolacov vola "chlebik",bananovy,mrkvovy ,
tekvicovy,....je to chutny zakusok ku kave !
3sandra3
neviem identifikovať, čím je ten krém posypaný, to je škoricový cukor alebo kakaový prášok? ale dávam si to do kk,,,vyzerá to super
sandratamer
Nie je za čo. Viem, že v Čechách ho majú vo väčších obchodných reťazcoch, normálnu aj light verziu, na Slovensku budem pátrať, a určite dám vedieť ak niečo zistím.
dogagador
cream cheese, farmers cheese, cottage cheese, ricotta cheese, mascarpone, tvaroh :-), cokolvek z toho mozno pouzit, prakticky philadelphia je cream cheese, co je trocha inak spracovany tvaroh....
babav
@dogagator , dovolim si nesuhlasit.Kazdy zo spominanych syrov mozno pouzit ,ale nie v kazdom recepte,lebo maju svoju funkciu pre pricinu( konzistencie ,tucnosti,alebo chuti) aj ked su vyrobene z kravskeho mlieka.
lucylee
manžel zbožňuje všetko banánové, takže určite upečiem
majo51
Ja ten syr philadephia som videl v Hypernove.
mariana1982
prave som sa ho prejedla, je famozny :D, treba ale pouzit prezrete banany a viac kysleho mlieka, dala som cmar. toho cukru som dala len za sialku lebo mam rada menej sladke.
palokuchki
@Mariana1982 , tesim sa ze ti kolacik chutil. Ano mas pravdu prezrete banany su na to najlepsie. Toho cukru je tam tiez mozno trochu vela. Aj ja sa uz snazim pouzivat menej cukru, alebo sa ho snazim nahradzat medom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia