Banánový chlebík

figovnik - bez fotkyfigovnik, 14. mája 2015
Banánový chlebík
Foto: figovnik

www.figovnik.com

60 minút
príprava
45-55 minút
na 180-200 °C

Suroviny

220 g
180 g
1 bal.
100 g
2 ks
2-3 ks
120 ml
1 a 1/2 ČL
Podľa chuti:
 kúsky




Postup

  1. 1

    * banány by mali byť čo najzrelšie, úplne hnedé. Kľudne hocikedy keď máte doma banány ktoré sú už skoro na vyhodenie, tak ich dajte do mrazničky a potom ich hocikedy použite v tomto recepte. Pred pečením vybrať na pár hodín vymraziť.

  2. 2

    Maslo a cukor rozmiešame v miske. Pridáme vajíčka a ďalej šlaháme mixérom. Pridáme banány (roztlačené) a jogurt. Poriadne zamiešame. V druhej miske si rozmiešame sódu bikarbonu s múkou. Pridáme do zmesi a všetko spolu dobre rozmiešame.

    Banánový chlebík - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme orechy, hrozienká alebo iné. Vylejeme do maslom vytretej formy. Pečieme na 180 – 200 °C približne 45 minút až hodinu. Kontrolujeme špajlou.

    Banánový chlebík - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi tento recept, aj banánový chlebík na obrázku po upečení, už by som si aj ja mala niečo takéto nekrémové upiecť k raňajkovej káve, banánky som pojedla, idem zajtra dokúpiť, lebo ja 1deň = 1 banán. Ale niečo aj do koláča:) Ukladám si do KK.
luss44
včera som ho piekla v bábovkovej forme, ubrala som trochu cukru lebo banány sú sladké. Chutil nám doma aj kolegyniam v práci, vďaka za rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia