Banánovo-vanilková zmrzlina

elixir - fotkaelixir, 14. júna 2015
Banánovo-vanilková zmrzlina
Foto: elixir

Výraznej banánovej chuti. :)

320 minút
príprava

Suroviny

250 g
200 g
2 ks väčší
1 ks kaviár
na špičku ČL mletý
120 g (muscovado práškový)




Postup

  1. 1

    Do vysokej úzkej nádoby dáme na prášok pomletý cukor muscovado, jogurt, kaviár z jedného vanilkového struku a pomletý struk (nie je nutnosťou). Banány pokrájame na kolieska, takisto pridáme k jogurtu a všetko zľahka premiešame. Nástavcom na prípravu pyré všetko zmixujeme na hladkú zmes.

  2. 2

    Do druhej vysokej úzkej nádoby dáme šľahačku a vyšľaháme ju za použitia metličkových nástavcov do tuha.

  3. 3

    Do širšej nádoby vhodnej na mrazenie vylejeme jogurtovú zmes aj šľahačku, metličkami prešľaháme, aby sa rovnomerne spojili a dáme do mrazničky na 5 hodín. (Tí, ktorí majú zmrzlinovač, budú pokračovať podľa návodu k nemu.)

  4. 4

    Zo začiatku zmrzlinu z mrazničky vyberáme každých 15 minút a premixujeme metličkami, aby sa nevytvárali kryštáliky. Po 3 hodinách stačí premixovať každú pol hodinu.

  5. 5

    Predstavu, ako takúto zmrzlinu pripraviť, som získala vďaka receptu od @ywett http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-zmrzlina-/43670-recept.html a ďalšiemu linku, ktorý tam pridala: http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/nejlepsi-domaci-zmrzlina-recepty-a-proc-si-poridit-zmrzlinovac/

    Banánovo-vanilková zmrzlina - obrázok 5

Diskusia k receptu

methi
Tieto jogurtovo smotanove zmrzky su super. Robievam z manga.
1x elixir
miskam
:) Osviežujúce a mňam. Poklona nádherne spracovanému receptu, aj jeho tvorcovi. Zmrzlinovač kúpený, už len vyskúšať túto skvostnú variáciu.
1x elixir
evanaaa
Robila som aj smotanovú aj jogurtovú ešte predminulý(?) rok, no a chystám sa znovu, kúpila som si dnes 40%-nú šľahačku, ešte ten grécky alebo aj sedliacky jogurt, možno ho nechám vopred stiecť, bude hustejší.A príchute ovocné, mám maliny, jahody, aj čučoriedky, bude ale dia zmrzka, so stéviou alebo so Sukrinom. Inak, aj táto tvoja ide do KK samozrejme.
1x elixir
elixir
Ďakujem vám za pristavenie, budem sa tešiť a snáď aj vy, ak vyskúšate... :)
1x miskam
milad
ak si dopredu namrazíte banány nakrájané na kolieska a rozmixujete ich so surovinami okrem šľahačky- tú vyšľaháte zvlášť, tak dostanete zmrzlinu takmer okamžite. Bez zdĺhavého mrazenia celého obsahu.
elixir
@milad Pekná rýchlovka, zrejme je to menej pevné ako mrazená zmrzka, ale účel splní tiež dobre. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia