Banánovo-kokosovo-kakaový koláč (bezlepkový)

teresalaura - fotkateresalaura, 22. októbra 2013

Moje chutove pohariky v nedelne popoludnie boli naladene na kakao a kokos. Mojej polovicky zas na banany. Kedze som nenasla ziadny uspokojujuci recept, dala Zobraziť celý popisMoje chutove pohariky v nedelne popoludnie boli naladene na kakao a kokos. Mojej polovicky zas na banany. Kedze som nenasla ziadny uspokojujuci recept, dala som par veci dohromady, suchla tam to i ono a vysledok bol na svete. Kedze mam bezlepkovu a bezlaktozovu dietu, tak je v tejto verzii, no urcite sa da urobit aj z klasickych surovin.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 200 - 180 °C

Suroviny

3 ks
1/2 hrnčeka
1/3 - 1/2 hrnčeka (NIE extra virgin)
1/2 hrnčeka
3 ks
1 hrnček
2 hrnčeky
1 ks
6 g
1 - 2 PL
Krém:
400 ml
1 bal
1/2 ks
 ríbezľový, či iný (na potretie koláča)
 alebo Granko (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Plech (ja som pouzila hlboky velky - vnutorne rozmery 41cmx29cm) si vymastime olejom a vysypeme bielou ryzovou mukou. Cesto: vajcia vyslahame s cukrom do peny, prilievame olej za staleho slahania, pridame jablkovu vyzivu, nastruhane banany.

  2. 2

    Vsetky suche suroviny okrem kakaa zmiesame dohromady a primiesame do vyslahanej hmoty. 2/3 cesta vylejeme na plech. Do poslednej tretiny pridame kakao (mnozstvo podla chuti) a vylejeme na vrch (ja som sa s tym velmi nehrala, tak vznikli nepravidelne tvary). Piekla som to pri 200°C cca 20 minut a potom som teplotu znizila na 180°C a dopekala este 5-10 minut. Kolac sa velmi neodtahoval od okraja plechu, tym, ze je cesto vlhke. Skusila som sparadlom a bol akurat.

  3. 3

    Par minut pred dopecenim si pripravime vanilkovy krem z mlieka a zlateho klasu (moze byt akykolvek iny puding) a dochutime citronovou stavou. Este horuci kolac zlahka potrieme tenkou vrstvou dzemu, vylejeme horuci krem a posypeme cokoladovou ryzou alebo grankom. Voila! Rychle a chutne a stavnate, hmmm... nemozeme sa ho dojest.

Diskusia k receptu

babkamt
Chutný koláč si upiekla.Ak si upiekla sama v 11. rokoch - tak klobúk dole.
nika60
Koláčik vyzerá dobre, ale @babkamt nedaj sa pomýliť rokmi stačí si pozornejšie prečítať jej recepty, klobúk nebudeš dávať dolu...
teresalaura
hm, hlavne je jednoduchy a rychly.. a pre milovnikov bananov a kokosu je to nebo v ustach...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia